Connect with us

Actualitate

Noul an şcolar începe în condiţii normale. Ce se întâmplă dacă apar infectări cu COVID-19

Miniştrii Sănătăţii şi Educaţiei au prezentat regulile care se impun pentru deschiderea noului an şcolar. Unul dintre cele mai importante aspecte este că până la atingerea ratei de infectare de 6 la mie, toate şcolile, creşele şi grădiniţele vor funcţiona cu prezenţă fizică. După atingerea acestui prag, toţi elevii vor intra în învăţământ online


În această dimineaţă, Sorin Cîmpeanu şi Ioana Mihăilă, Miniştrii Educaţiei şi al Sănătăţii au prezentat regulile care se impun odată cu începerea noului an şcolar.

Una dintre cele mai importante măsuri este faptul că şcolile vor funcţiona normal, până la atingerea ratei de infectare de 6 la mie din localitate. Astfel, toate creşele, grădiniţele şi şcolile vor funcţiona cu prezenţă fizică.

După atingerea acestui prag, toţi elevii vor intra în învăţământ online, fie că sunt vaccinaţi sau nu, cu excepţia învăţământului special, aceasta fiind singura excepţie.

O altă măsură de prevenţie este distanţarea fizică, aerisirea spaţiilor închise din şcoală – locuri de luat masă şi sălile de sport, masca obligatorie în interior.

De precizat este faptul că se recomandă masca de tip medical, dar sunt permise şi cele textile cu condiţiile să acopere nasul şi bărbia.

În cazul în care apara un caz pozitiv într-o clasă – pentru învăţământul preşcolar şi de clasele până la a şasea, elevii din clasa respectivă trebuie să continue online timp de 14 zile, dar se poate reveni din ziua a opta prin testare antigen rapidă, dacă testul este negativ.

Testarea se va face în şcoli, de către personal medical sau prin mobilizarea echipelor DSP.

Pentru clasele superioare, la apariţia unui caz pozitiv, copiii vaccinaţi sau care au trecut prin boală şi fac dovada, pot continua să înveţe faţă în faţă, ceilalţi vor trece la învăţământ online, cu posibilitatea testării în ziua a opta.

Ordinul comun va fi semnat doar atunci când cei doi miniștri vor fi abilitați de către CNSU pentru semnarea ordinului comun.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate