Connect with us

Actualitate

Se poate! 106 candidați au luat BAC-ul în sesiunea de toamnă. E existat şi o notă de 10!

În cursul zilei de azi, Ministerul Educației a publicat rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut Bacalaureatul, în sesiunea august-septembrie 2021. Înainte de contestații, rata cumulată de promovare în judeţul Sălaj este de 27, 53%

Ministerul Educației a publicat, astăzi, 31 august 2021, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele Examenului Național de Bacalaureat, în sesiunea august-septembrie 2021.

Rezultatele au fost afișate și în Centrele de Examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

În județul Sălaj, rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este 27, 53% (28,70% în sesiunea de toamnă din 2020), iar la nivel național rata este 30,3% (față de 31,5% în toamna anului 2020). Pentru promoția curentă, rata de promovare este 28,51%, iar pentru promoțiile anterioare 25,71%.

Au promovat 106 candidați, dintr-un total de 385 candidați prezenți. Dintre aceștia, 71 candidați provin din promoția curentă, iar 35 candidați sunt din promoțiile anterioare.

Un candidat de la Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău a luat 10 la Limba și literatura română

Menționăm faptul că un candidaț (din promoția curentă), de la Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău, a obținut nota 10 (zece) la  proba scrisă de Limba și literatura română.

Contestațiile pot fi depuse/transmise, astăzi, 31 august 2021, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate, vineri, 3 septembrie 2021.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean Sălaj

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate