Connect with us

HANDBAL

HC Zalău a pierdut la Dunărea Brăila, după ce a condus în permanenţă până în minutul 45!

Oboseala acumulată după trei jocuri disputate în patru zile şi-a spus cuvântul la HC Zalău, care a fost învinsă cu 22 – 18 de către Dunărea Brăila, în prima etapă din Liga Naţională. Până în minutul 45, echipa antrenată de Gheorghe Tadici a fost la cârma jocului şi au fost momente când a condus la trei-patru goluri diferenţă

În startul sezonului, HC Zalău a avut un program încărcat, iar în ultima săptămână a susţinut cinci meciuri oficiale, dintre care trei în ultimele patru zile. La două zile după finala mică din Cupa României cu Rapid Bucureşti, HC Zalău a disputat la Brăila şi meciul cu Dunărea, din prima etapă a Ligii Naţionale. Gruparea zălăuană a obţinut devansarea partidei, care în mod normal trebuia să aibă loc la final de săptămână.

În faţa unei echipe cu multe jucătoare străine, HC Zalău a făcut faţă surprinzător şi până prin minutul 45 a fost la cârma jocului!

Sălăjencele au avut un start perfect şi după 10 minute au avut avantaj de patru goluri pe tabelă, scor 2 – 6. A urmat însă o perioadă confuză în jocul lui HC Zalău, care nu a mai marcat timp de 9 minute, dar şi aşa, în minutul 21, tot sălăjencele au fost la conducere, scor 6 – 8.

Eliminarea lui Teodora Popescu şi ratarea lui Alexandra Didiligan au permis adversarelor să egaleze în minutul 26, când scorul a devenit 8 – 8.
Până la urmă, echipa antrenată de Gheorghe Tadici a fost cea care a intrat în avantaj la vestiare, ce-i drept un avantaj fragil, de două goluri, scor 9 – 11.

În primele 15 minute din repriza secundă, HC Zalău a făcut faţă unui adversar valoros, cu multe străine pe teren, în special internaţionale din Brazilia. Alexandra Dindiligan şi colegele sale au condus până în minutul 42, când tabela era 12 – 13, după reuşita lui Toth Krisztina.

Oboseala acumulată după trei jocuri disputate în patru zile şi-a spus cuvântul la HC Zalău, care nu a fost la fel de precisă în ultimul sfert de oră.

Dunărea Brăila, o echipă mai odihnită şi cu mai mare experienţă a profitat din plin. Astfel, gazdele au preluat prima dată conducerea în minutul 45 şi din acel moment nu a mai dat nicio şansă adversarului.

Gazdele s-au desprins la trei goluri, apoi în minutul 50 au condus cu 19 – 15, după recitalul dat de Rodrigues Belo, Gomes Da Rocha, Araujo Larissa sau Aneta Udriştioiu.


S-a terminat 22 – 18, dar HC Zalău a făcut faţă unei echipe cu pretenţii la cupele europene timp de 45 de minute. Sălăjencele au plătit tribut lipsei de experienţă, dar şi oboseala acumulată de jucătoare în ultima săptămână, atât pe terenul de handbal, cât şi pe drumuri a avut un rol decisiv.

Pentru HC Zalău urmează un meci pe teren propriu cu CSM Slatina, care se va desfăşura pe 11 septembrie, astfel că până atunci, gruparea de sub Meseş are timp suficient la dispoziţie să îşi revină după programul solicitant din ultimele zile.


Dunărea Brăila – HC Zalău 22 – 18 (9 – 11)

Dunărea Brăila: Pessoa, Șerban – Rodrigues 5 goluri, Gomes 4, Udriștoiu 4, Araujo 3, Tamires 2, Quintino 2, Kanaval 1, Sazdovska 1, Da Silva, Jacobsen, Kurtovic şi Coteț. Antrenor: Morten Soubak


HC Zalău: Paula Teodorescu, Raluca Kelemen, Alexandra Popescu – Alexandra Dindiligan 4 goluri, Toth Krisztina 4, Mouna Jlezi 3, Gabriela Vrabie 2, Loredana Vartic 1, Emilija Lazic 1, Oana Bujor 1, Ioana Bălăceanu 1, Teodora Popescu 1, Sabrina Lazea, Andreea Mărginean, Elena Mitrache şi Bianca Berbece. Antrenor: Gheorghe Tadici

Foto: Dan Potor

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL