Connect with us

Actualitate

FOTO – Cei 142 de pompieri salvatori au revenit acasă. S-a lăsat din nou cu avansări la excepțional

“Cea de–a doua misiune de stingere a incendiilor de vegetație din Grecia s-a finalizat, iar cei 142 de pompieri salvatori au revenit cu bine acasă”, spune Lucian Bode, Ministrul de Interne


Pompierii români au sărit în ajutorul grecilor în lupta cu incendiile devastatoare abătute în ultima vreme în Grecia.

Peste 100 de pompieri au plecat în prima misiune de salvare, printre care şi şase sălăjeni, după care a urmat o a doua acţiune de sprijin, la care s-au deplasat nu mai puţin de 142 de pompieri, printre care şi opt sălăjeni.

Este vorba de Cei opt pompieri sunt locotenent colonel Opriş Florin comandantul Detaşamentului Zalău aflat la a doua misiune în Grecia, plutonier adjutant şef Domocos Istvan, plutonierii adjutanţi Maior Andrei şi Groza Lucian Călin, plutonierii majori Vaşvari Florin şi Pop Cătălin Ionuţ, plutonierii Ştirb Sergiu Radu şi Feşteu Raul Alexandru, cadre cu o amplă experiență pe latură operativă.

Acţiunea pompierilor români de salvare s-a încheiat, iar aceştia au revenit cu bine acasă, fiind aşteptaţi de Ministrul de Interne, Lucian Bode.

“Datorită experienței și profesionalismului lor, pompierii români au făcut față cu succes fiecărei provocări și au reușit să ducă la bun sfârșit fiecare misiune încredințată.

Prin efortul lor, am reușit, așadar, să arătăm, încă o dată, solidaritatea României față de cetățenii europeni care se confruntă cu situații dificile, confirmând statutul de partener activ si de încredere în cadrul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

România are un nivel ridicat de expertiză în gestionarea situațiilor de urgență și acest lucru a fost confirmat în Grecia de către pompierii români, pe parcursul celor două misiuni de intervenție, prin modul exemplar de mobilizare, organizare și reactie.

Cei 250 de pompieri români participanți la cele două misiuni din Grecia, care ne-au uimit cu puterea lor de muncă și spiritul de sacrificiu, sunt oglinda unui întreg sistem de urgență!

În semn de prețuire pentru profesionalismul de care au dat dovadă pompierii, am dispus înaintarea la gradul militar următor, la excepțional pentru toți cei care au reprezentat țara cu onoare în această misiune, precum și acordarea Emblemei de Onoare a MAI domnului locotenent-colonel Alexandru Adrian Csilik, șeful detașamentului de pompieri români care a acționat în Grecia.

Aveti toată aprecierea si recunoștința noastră și vă mulțumim pentru că ne-ați făcut din nou mândri de voi și de sistemul românesc de intervenție în situații de urgență”, a spus Lucian Bode.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate