Connect with us

HANDBAL

HC Zalău deschide “balul” în noua ediţie a Ligii Naţionale

La două zile după performanţa obţinută la Cupa României, HC Zalău începe noua ediţie a campionatului cu un meci împotriva Dunării Brăila. Partida are loc marţi, de la ora 16.00 şi a fost devansată câteva zile la cererea clubului zălăuan, care în aceste zile se află în oraşul de pe Dunăre

Marţi, ora 16.00, Sala Polivalentă din Brăila: Dunărea Brăila – HC Zalău

HC Zalău a reuşit un rezultat notabil în Cupa României, după ce a învins în finala mică pe Rapid Bucureşti şi a obţinut medalia de bronz. Un rezultat care ajută tânăra echipă a Zalăului la moral, tocmai înainte de startul campionatului.

Liga Naţională feminină porneşte la drum în acest final de săptămână, însă HC Zalău joacă mai devreme şi dispută partida din deplasare de la Dunărea Brăila, marţi, de la ora 16.00.

Cum în aceste zile, sălăjencele au participat la turneul final al Cupei ce a avut loc tot la Brăila, conducerea Zalăului a solicitat devansarea partidei din campionat cu 4 zile, iar cei de la Brăila au acceptat.

Astfel, Dunărea Brăila şi HC Zalău deschid “balul” unui campionat care se anunţă extrem de disputat, cu cel puţin 7 echipe cu pretenţii la cupele europene. Inclusiv Dunărea Brăila are un astfel de obiectiv, după ce şi-a format un lot predominant cu jucătoare din Brazilia. Dunărea îl are antrenor pe Mourten Soubak, cel care în 2013 a câştigat Campionatul Mondial cu Brazilia.

“Vom juca cu Dunărea Brazil, fiindcă întâlnim o echipă cu şapte brazilience în lot. Au continuitate de la Naţionala Braziliei, la o echipă de club, unde au venit pe nişte contracte de mii de euro. Se pare că Brăila este o comunitate foarte bogată, care nu are ce face cu banii publici. Ne străduim să facem un meci bun, dar pentru noi este foarte dificil, fiindcă jucăm al treilea meci în doar patru zile. Sunt meciuri cu intensitate şi s-a instalat oboseala în rândul jucătoarelor. Am solicitat să jucăm în devans, pentru a nu mai face încă 1300 de km în această săptămână, să scutim o noapte de cazare şi o zi de masă.”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

În sezonul trecut, HC Zalău a reuşit două victorii cu Dunărea Brăila. Ambele au fost obţinute la limită, 29 – 28 şi 27 – 26, însă partidele s-au desfăşurat pe terenuri neutre.

Sursa foto: Nicusor Lazaricaloading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL