Connect with us

HANDBAL

Gheorghe Tadici: “Preferam această medalie în sezonul trecut. Acum eram în Europa”

Antrenorul de la HC Zalău s-a declarat încântat de reuşita echipei sale, însă precizează faptul că dacă această competiţie s-ar fi desfăşurat aşa cum era normal – în sezonul trecut – acum HC Zalău era calificată în cupele europene de pe locul 3 din Cupă, având în vedere că Gloria Buzău şi CSM Bucureşti şi-au asigurat oricum locul de Europa în baza clasamentului din Liga Naţională

Gheorghe Tadici a numit Cupa României o competiţie semi-oficială, dat fiind faptul că s-a organizat la startul sezonului 2021 – 2022, deşi competiţia figurează din sezonul trecut, însă fără a trimite reprezentată în cupele europene.
Echipele participante în cupele europene s-au desemnat în baza clasamentului din Liga Naţională, iar HC Zalău are motiv să fie nemulţumită că această competiţie s-a organizat abia acum.

“Dacă această competiţie se desfăşura aşa cum era normal, în sezonul trecut, de pe locul 3, eram în cupele europene. Am fi preferat această medalie dacă Cupa României se organiza în sezonul trecut, fiindcă acum eram în Europa. Rămânem cu această medalie şi mă bucur pentru fete. Rezultatul este al lor şi este munca de o vară. Eu nu am făcut altceva decât să încerc să le apăr munca”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

HC Zalău a făcut două meciuri bune la turneul final de la Brăila, deşi în semifinale a pierdut cu Gloria Buzău. Sălăjencele au condus până prin minutul 50, dar Gloria a jucat mai exact pe final şi a întors tabela.
“Am avut o evoluţie bună în amândouă meciurile. Cu Gloria Buzău am dominat peste 50 de minute, dar au fost două eliminări care nu ştiu cum au fost inventate. Se pare că a fost puţin deranj cu evoluţia noastră şi nu am prea fost băgaţi în seamă”, spune antrenorul Zalăului.


Victoria din finala mică cu Rapid a fost obţinut fără dubii, însă pe parcursul jocului, HC Zalău a avut parte de un arbitraj ostil. Pe final a fost eliminată Ioana Bălăceanu, dar a văzut cartonaşul roşu şi Gheorghe Tadici în ultimele trei minute! A fost o ultimă tentativă a brigăzii de arbitri de a întoarce rezultatul în favoarea Rapidului, antrenorul Zalăului fiind eliminat pentru faptul că ar fi călcat linia de tuşă.

“Au fost tentative în special de la cel care trebuia să fie supervizor, care m-a provocat de la început până la final. Să vi şi să acorzi cartonaş roşu pentru că ai călcat linia de margine este penibil şi ridicol.Aceştia sunt “cinstiţii” cu fluierul”, a spus Tadici.

În finala mică, HC Zalău a arătat că în teren nu joacă bugetele. În zadar are Rapid Bucureşti antrenorii naţionalei Spaniei, plătiţi cu peste 15.000 de euro, sau jucătoare precum Foggea, Fernandez, Lopez, Târcă, Buceschi, cu salarii de peste 6.000 de euro, deoarece tânăra echipă a Zalăului a fost superioară, iar pe merit a obţinut o medalie de bronz.

Sursa foto: Nicusor Lazarica

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL