Connect with us

FOTBAL

Fostul portar al echipelor Minerul Sărmăşag şi FC Zalău, antrenorul campioanei CFR Cluj în derby-ul cu FCSB!

Cristian Moldovan, cel care în derby-ul campionatului a devenit antrenor de conjunctură, şi-a început cursurile de antrenor tocmai în Sălaj. Tot în judeţul nostru, clujeanul a debutat în fotbalul mare, ca şi goal-keeper al formaţiei Minerul Sărmăşag

Marius Şumudică a devenit mult prea repede doar istorie la CFR Cluj. După eşecul din cupele europene cu Steaua Roşie Belgrad, antrenorul a fost dat afară de patronul Neluţu Varga.

În aşteptarea venirii lui Dan Petrescu (cel care va prelua din nou cârma echipei), campioana României a avut în jocul de aseară cu FCSB pe bancă un nume inedit.

Cristian Moldovan, cel care în ultima perioadă a fost antrenor de portari de la CFR, s-a trezit “principal” peste noapte, tocmai în cel mai important meci al campionatului, derby-ul cu formaţia lui Gigi Becali!

Tehnician în vârstă de 38 de ani s-a stresat, a dat indicaţii, a făcut schimbări şi chiar mutări bune, ca şi un mare antrenor. Până la urmă, Cristian Moldovan a fost vedetă pentru o noapte, deoarece presa naţională şi televiziunile s-au focusat spre tânărul care a ocupat cu brio banca tehnică a campioanei într-un astfel de meci.

Ce nu se prea ştie lumea e faptul că Cristian Moldovan şi-a început cursurile de antrenor tocmai în Sălaj! În anul 2014, clujeanul a absolvit cursurile Licenţei C UEFA la Zalău, lectori fiindu-i Paul Georgescu, Marius Paşca, Daniel Sabou şi Călin Pop.

Şi fotbalul mare l-a început tot în Sălaj, ca şi portar al echipei Minerul Sărmăşag (Divizia C), unde ajunsese după ce şi-a terminat junioratul la Universitatea Cluj. Goal-keeper-ul clujean s-a aflat o perioadă şi în ograda formaţiei FC Zalău, undeva în anul 2008.

Destul de timpuriu, s-a dedicat meseriei de antrenor cu portarii. La început, Cristian Moldovan a făcut parte din staff-ul tehnic al formaţiei Unirea Jucu. Încet-încet, şi-a făcut drum spre CFR Cluj, cu care a cunoscut marea performanţă, şi unde a lucrat timp de 8 ani.

În CV-ul său se poate bifa şi o perioadă la Dinamo Bucureşti, în anul 2017, atunci când antrenorul “câinilor roşii” a fost Vasile Miriuţă.


loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL