Connect with us

HANDBAL

FOTO – Aproape de o mare victorie în Cupa României

HC Zalău s-a oprit în semifinalele competiţiei, dar tânăra formaţie pregătită de Gheorghe Tadici a făcut un joc mare în faţa puternicei echipe a Buzăului – care în SFERTURI eliminase campioana SCM Râmnicu Vâlcea -, pe care a condus-o de mai multe ori

Într-o competiţie în care Gheorghe Tadici nu crede DELOC, HC Zalău a ajuns totuşi la un nivel ridicat. După ce a eliminat Ştiinţa Bucureşti şi “U” Cluj, sălăjencele s-au calificat în final-four, acolo unde – de exemplu – nu au putut ajunge campioana SCM Râmnicu Vâlcea sau vicecampioana HCM Baia Mare!

HC Zalău a condus până prin minutul 50!

Şi în partida din semifinalele Cupei României cu SCM Gloria Buzău, ce a avut loc azi dimineaţă la Brăila, Sabrina Lazea şi compania au făcut un meci bun.

Deşi au avut în faţă una dintre cele mai redutabile grupări din Liga Naţională, care în acest an a făcut investiţii extrem de mari, HC Zalău a dominat disputa minute bune, până spre minutul 50!

La pauză, sălăjencele aveau un avantaj de trei goluri (14 – 11)! Diferenţa de scor de pe tabelă a persistat şi în repriza secundă. Încet-încet, însă, Gloria Buzău a revenit şi spre final a intrat în avantaj, câştigând jocul la o diferenţă de 3 goluri.

HC Zalău rămâne o echipă incomodă, deşi e una dintre cele mai tinere din Liga Naţională

Totuşi, trebuie evidenţiată evoluţia tinerei formaţii a Zalăului, care ţine pasul cu echipe cu buget mult mai mare faţă de noi. Dacă nu mai putem fi Zalăul de altcândva, când Silcotub câştiga trei titluri naţionale sau HC Zalău ajungea în finala Cupei EHF, să ne apropiem măcar de echipele de top şi să putem continua procesul de promovare a handbalistelor tinere cu calităţi din România

Din păcate, pe această listă nu le mai putem regăsi şi pe talente din Sălaj, dar acesta ar fi un alt subiect pe care se poate analiza în viitor.

Zălăuanca Alina Czeczi, cea mai bună marcatoare pentru Gloria Buzău

Nu vom încheia fără a preciza faptul că, în partida din semifinale, cea mai bună marcatoare a formaţiei Gloria Buzău a fost… zălăuanca Alina Czeczi (cam singura handbalistă din Sălaj care mai evoluează în Liga Naţională).

Extrema în vârstă de 31 de ani, care a fost transferată în acest an de la Dunărea Brăila a înscris 8 goluri (5 din 7m).

De cealaltă parte, cea mai bună marcatoare a partidei a fost Alexandra Dindiligan, cu 9 reuşite (6 din 7m).

SCM Gloria Buzău – HC Zalău 28 – 25 (11 – 14)!

Gloria Buzău se duelează pentru trofeu cu CSM Bucureşti

În cealaltă semifinale, disputat sâmbătă de la ora 15.30, CSM Bucureşti a învins Rapid Bucureşti cu scorul de 25 – 21 (12 – 11).

Ca urmare, CSM Bucureşti şi Gloria Buzău îşi vor disputa câştigarea trofeului. Tododată, HC Zalău şi Rapid Bucureşti vor juca finala mică, programată duminică de la ora 11.00, tot la Brăila.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 1 septembrie.

Sursa foto: Fan Handbal – Dan Potor

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL