Connect with us

Administraţie

FOTO – În comuna Năpradea au început lucrările la aducţiunea de apă de la Tarniţa

Prin Programul Operaţional de Infrastructură Mare, în comuna Năpradea va ajunge apă de calitate din judeţul Cluj. Comuna a fost inclusă în acest proiect cu localităţile Someş Guruslău şi Traniş, iar lucrările au început de câteva săptămâni în satul Someş Guruslău

Inclusă în Programul Operaţional de Infrastructură Mare, comuna Năpradea va beneficia pe viitor de apă de calitate din judeţul Cluj, prin proiectul demarat de către Compania de Apă Someş. În proiect au fost incluse satele Someş Guruslău şi Traniş unde se vor face extinderile de reţea pentru alimentare cu apă. Însă, beneficiari ai acestui proiect vor fi şi locuitorii celorlalte sate, care vor beneficia de un debit mai mare. Lucrările din cadrul acestui proiect au început de câteva săptămâni şi în momenteul de faţă se efectuează lucrări în satul Someş Guruslău.

Acest tip de şantier creează disconfort în rândul localnicilor, dar Primăria Năpradea le cere răbdare cetăţenilor.

Investitiile prevăzute în acest proiect, de care beneficiază Comuna Năpradea sunt: reţea racord distribuţie apă potabilă – 0,05 km în Someş Guruslău, staţie de clorinare în Someş Guruslău, rezervor înmagazinare, reţea de distribuţie apă potabilă pe o distanţă de 6,224 m, reţea de distribuţie apă potabilă în localitatea Traniş – 6,452 m şi reţea racord distribuţie apă potabilă în localitatea Năpradea – 11,658 m.

În viitorul apropiat toată comuna va beneficia de reţea de apă.  Proiectul de introducere a apei în localitatea Vădurele se află în faza de avizare, urmând să fie executat de Compania de Apă, iar proiectul de extindere a reţelei de apă în centrul comunal şi la Cheud se află tot în avizare şi va fi executat de Primărie, în parteneriat cu Compania de Apă. 

“Au început lucrările pentru realizarea reţelelor de aducţiune şi distribuţie a apei în comuna noastră, în acest moment fiind efectuate lucrări în localitatea Someş Guruslău! Având în vedere specificul acestor lucrări care se realizează în proximitatea gospodăriilor dumneavoastră, vă rugăm frumos să daţi dovadă de înţelegere, dacă accesul în curte o să vă fie blocat temporar! Ne cerem scuze anticipat pentru disconfortul creat de realizarea acestor lucrări dorite şi aşteptate de mult timp! De asemenea, vă rugăm să colaboraţi cu muncitorii care efectuează lucrările, în vederea identificării reţelelor private de apă, pentru a nu fi afectate, pe cât posibil”, a transmis Primăria Năpradea.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Administraţie