Connect with us

HANDBAL

Debut în forţă. HC Zalău a câştigat la scor partida cu “U” Cluj din optimile Cupei României

În primul meci oficial după o pauză de aproape trei luni, formaţia zălăuană a trecut la pas în optimile Cupei României de Universitatea Cluj. Ce-i drept, sălăjencele au dat peste o echipă retrogradată în liga secundă, pe care au învins-o cu 30 – 22

Cupa României, o competiţie pe care HC Zalău nu pune mare preţ, însă nici nu dă cu piciorul unei şanse de a ajunge la turneul final, chiar dacă costurile sunt foarte ridicate cu participarea în final-foru-ul care se organizează la Brăila.

În optimile de finală, gruparea zălăuană a dat peste Universitatea Cluj, o echipă ce în sezonul trecut a jucat în Liga Naţională, însă la final a retrogradat în liga secundă. În vară, de la clujence au plecat jucătoarele importante, precum Chintoan sau Lazăr, iar în aceste condiţii, Universitatea nu a mai fost nici la nivelul de acum câteva luni.

În condiţiile date, HC Zalău a avut o misiune uşoară şi victoria aproape că a fost asigurată din primul sfert de oră. Sălăjencele au început tare şi au condus cu 7 – 0 după doar 10 minute! Abia în minutu 11 au înscris şi clujencele primul gol, după care au început să mai recupereze din handicap pentru o scurtă perioadă de timp.

A fost 9 – 4 în minutul 15, dar până la pauză, Universitatea a mai înscris doar de două ori.
În schimb, HC Zalău a dat recitalul şi golurile au curs în poarta adversarului. S-a făcut o diferenţă de 10 goluri în minutul 25, iar la pauză, scorul a fost şi mai mare, 17 – 6.

În condiţiile date, Gheorghe Tadici a trimis în teren şi rezervele, având în vedere că victoria şi calificarea erau asigurate.
Sălăjencele au controlat şi actul secund când au avut şi un avans de 13 goluri, în minutul 35.
Finalul a fost fără istoric, iar sălăjencele s-au impus cu 30 – 22 şi s-au calificat la pas în sferturile de finală, unde mâine vor juca cu Ştiinţa Bucureşti.

Pe lista marcatoarelor de la HC Zalău şi-au trecut numele nu mai puţin de 10 jucătoare. Au înscris şi o parte dintre jucătoarele noi, iar cea mai bună marcatoare a fost Gabriela Vrabie, cu şase reuşite.
În tabăra adversă au jucat şi două jucătoare ce în sezonul trecut au evoluat la Zalău, Nichitean şi Şerban, care sunt împrumutate pe Someş. Nichitean a fost a doua marcatoare de la “U” Cluj, cu trei reuşite.

HC Zalău – “U” Cluj 30 – 22 (17 – 6)
HC Zalău: Kelemen, Popescu – Vrabie 6, Popescu 5, Toth 4, Bujor 4, Dindiligan 3, Berbece 2, Jlezi 2, Bălăceanu 2, Mihart 1, Mărginean 1, Vartic, Lazic, Prycop, Lazea. Antrenor: Gheorghe Tadici.
U Cluj: Țăgean, M. Dumanska – Moisin 6, Nichitean 3, Gherghe 3, Zegrean 3, Orșivschi 2, Bazon 2, Cordoș 2, Lupașcu 1, Istratie, Șerban, Bărbos, Demian, Stana. Antrenor: Mihaela Ani-Senocico.

HC Zalău – “U” Cluj 30 – 22 (17 – 6)

Vom reveni

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL