Connect with us

HANDBAL

Galop pe semicerc pentru HC Zalău

După o pauză de aproape trei săptămâni, timp în care naţionala feminină a participat la Cupa Mondială de la Aarhus – Danemarca, pe care şi-a adjudecat-o a doua oară consecutiv, Liga Naţională îşi reintră în drepturi. Pentru HC Zalău va urma o partidă extrem de dificilă, în compania nou-promovatei CSM Bucureşti. Nu trebuie omis faptul că echipa din capitală se bazează pe serviciile mai multor jucătoare care au îmbrăcat tricoul Rapidului, în frunte cu Alina Dobrin. Obiectivul grupării bucureştene pentru acest sezon este ocuparea locurilor 3 – 4, mai ales că CSM are unul dintre cele mai mari bugete din Liga Naţională. Şi cum zălăuancele ocupă poziţia secundă, întâlnirea se va transforma cu adevărat într-un derby al etapei. Poate tocmai de aceea partida va fi transmisă de postul de televiziune Digisport, mâine, începând cu ora 17.00. Locaţia pentru această confruntare este Sala “Giuleşti”, acolo unde gruparea condusă de Gheorghe Tadici a fost primită de fiecare dată cu ostilitate.

Echipa a plecat spre capitală încă de ieri, urmînd ca, în cursul zile de azi, să ajungă la destinaţie. Pregătirea nu va fi neglijată pe durata deplasării, astfel că fetele noastre vor efectua un antrenament chiar pe traseu.

Finalul confruntării cu CSM Bucureşti nu le va găsi pe fetele noastre pregătite pentru întoarcerea acasă, ci ele îşi vor reîncărca bateriile pentru confruntarea de duminică, atunci când dau piept cu CS Tomis Constanţa. Astfel, Adriana Holhoş şi compania se vor deplasa pe litoral încă de vineri, la orele prânzului, pentru o altă dispută interesantă. Practic, pentru HC Zalău fiecare meci şi punct este important. Tocmai de aceea, antrenorii Gheorghe Tadici şi Sorin Rădulescu au grijă ca hanbalistele pregătite de ei să fie capacitate 100% pentru fiecare meci. Iniţial, partida cu Tomis Constanţa ar fi trebuit să se desfăşoare duminică, la ora 11.00, dar ea va lua startul cu o oră mai târziu, tocmai pentru a putea fi transmisă de Digisport.

  “Vom avea două meciuri extrem de dificile, deoarece vom întâlni echipe valoroase ale Ligii Naţionale. CSM Bucureşti are un parcurs bun pînă acum, dar şi un lot complet, cu dubluri pe toate posturile, iar multe dintre ele au o vastă experienţă competiţională în spate. Sper ca soarta partidelor să se decidă pe teren şi să jucăm mai bine decît am făcut-o pînă acum. Ne-am pregătit două săptămîni şi jumătate pentru cele două confruntări şi îmi doresc să aplicăm ceea ce am exersat tactic la antrenamente”, ne-a mărturisit Gheorghe Tadici. Managerul grupării de la poalele Meseşului a făcut o scurtă radiografie a şanselor  la podium, declarând: “Orice punct din cele două partide pe care le vom susţine va fi extrem de important în economia campionatului. Cam toată lumea are şanse să termine sus în clasament. Cine face 28 de puncte, va termina între primele şase, dar să nu uităm că anul trecut cu 33 de puncte s-a rămas pe dinafară”, a conchis managerul lui HC Zalău.  

 

 

Joi, ora 17.00, Sala “Giuleşti” din Bucureşti:

CSM Bucureşti – HC Zalău

 


Duminică, ora 12.00, Sala din Medgidia:

  

CS Tomis Constanţa – HC Zalău

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL