Connect with us

Actualitate

Poliţiştii de ordine publică, rutieră şi investigaţii criminale în acţiune

Peste 200 de sancţiuni contravenţionale au aplicat poliţiştii din Zalău ca urmare a unei acţiuni ce a avut ca scop siguranţa traficului rutier, prevenirea faptelor antisociale, dar şi prevenirea răspândirii noului virus

În perioada 20-22 august a.c., 22 de poliţiştii de la structurile de ordine publică, 18 de la rutieră şi patru de la structura investigaţii criminale, din cadrul Poliţiei Municipiului Zalău, au desfăşurat  activităţi pe două paliere: unul a fost cel de prevenire al răspândirii noului virus, iar al doilea cel de combatere a faptelor antisociale şi de impunere a legii.

În acest context, au fost constatate cinci infracţiuni, dintre care trei  la regimul circulaţiei rutiere şi două contra patrimoniului (furt şi distrugere).

De asemenea, poliţiştii au aplicat şi 218 sancţiuni contravenţionale, dintre care 159 la regimul circulaţiei rutiere, 49 la Legea 61/1991 pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, patru la Legea 55/2020, iar diferenţa au fost aplicate la alte acte normative. 

Valoarea totală a sancţiunilor a fost de 51259 lei.

Pe lângă sancţiunile aplicate la regimul circulaţiei rutiere, poliţiştii au reţinut şapte permise de conducere, dintre care trei pentru nerespectarea regimului legal de viteză, trei pentru depăşire neregulamentară şi unul pentru neacordare de prioritate la pietoni. Alte trei certificate de înmatriculare au fost retrase.

Totodată, în perioada de referinţă, poliţiştii au identificat autorul într-o faptă penală rămasă cu persoană neidentificată.

Poliţiştii vor continua acţiunile şi în perioada următoare.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, sunaţi de urgenţă la 112!

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate