Connect with us

FOTBAL

Viitorul Zalău a încheiat un protocol de colaborare cu CS Dinamo Bucureşti!

Chiar înainte de startul ediţiei a XVI-a a Cupei Viitorul, clubul zălăuan a dat publicităţii o veste foarte bună, urmând să colaboreze cu CS Dinamo Bucureşti. Protocolul de colaborare s-a semnat luni, în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat Daniel Sabou, Ionuţ Adrian Popa preşedintele de la CS Dinamo şi managerul secţiei de fotbal, Dănuţ Lupu, fostul mare fotbalist

Înfiinţat în 2004, CS Viitorul Zalău a devenit în scurt timp un club de renume în sectorul fotbalului juvenil, având rezultate notabile atât la competiţiile judeţene, cât şi la competiţiile naţionale.

Ani la rând, clubul fondat de Daniel Sabou a dat fotbalului mare mulţi jucători, care şi în momentul de faţă evoluează în primele ligi ale României.

An de an CS Viitorul organizează una dintre cele mai puternice competiţii de copii şi juniori, Cupa ”Viitorul”, care în această săptămână îşi va derula ediţia a XVI-a, unde vor fi prezente peste 70 de echipe, la opt categorii de vârstă.

Începând din această vară, Viitorul Zalău va putea oferi o altă oportunitate tuturor jucătorilor legitimaţi, care vor avea ocazia să intre în vizorul lui CS Dinamo.

Asta după ce CS Viitorul Zalău şi CS Dinamo Bucureşti au încheiat un protocol de colaborare care a fost semnat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, ce a avut loc la Hereclean.

Din partea CS Dinamo au participat preşedintele Ionuţ Adrian Popa şi managerul secţiei de fotbal, Dănuţ Lupu, fostul mare fotbalist.

”Am fost impresionat de condiţiile pe care CS Viitorul Zalău le oferă tinerilor practicanţi de fotbal. O spun cu sinceritate, ca şi condiţii, baza sportivă de la Viitorul este în topul cluburilor din capitală.Nu toate cluburile se pot bucura de o astfel de logistică. Mă bucur că CS Dinamo, clubul Ministerului Afacerilor Interne reuşeşte să încheie o colaborare de o asemenea anvergură. Sunt sigur că anual ne vom întâlni aici şi o să punem pe tapet şi vom prezenta realizările comune pe care dorim să le facem.Din punct de vedere managerial vă pot asigura că vom implica toate resursele clubului cu tot ce înseamnă nivel organizatoric şi logistic, ca protocolul să se bucure de suport”, a declartat Ionuţ Adrian Popa, preşedintele de la CS Dinamo.

 ”Mă bucur că l-am convins pe Daniel să facem acest parteneriat între cele două cluburi.Vin de mult timp aici şi cunosc acest club. Ştiu cât s-a chinuit Daniel, dar în schimb a făcut o bază sportivă extraordinar de frumoasă. Ştiu că îşi doreşte foarte mult să ajute copiii, iar împreună cu el încerc să fac ceva pentru copii, fiindcă ei sunt cei care au prioritate. Dacă vom avea grijă de copii vom reface fotbalul românesc”, a declarat Dănuţ Lupu, managerul secţiei de fotbal de la CS Dinamo, care a fost prezet şi la ediţiile anterioare ale Cupei Viitorul.

Prin protocolul de colaborare dintre CS Viitorul Zalău şi Dinamo, cei mai talentaţi juniori de la clubul zălăuan vor putea face pasul la CS Dinamo. Între cele două cluburi vor avea loc anual mai multe acţiuni de pregătire comună, iar antrenorii de la Viitorul vor avea ocazia să participe la cursuri de specializare alături de antrenorii de la CS Dinamo.

”Pentru noi este o onoare ca un club de asemenea anvergură să încheie un protocol cu Viitorul Zalău. Din acest protocol vor avea de câştigat copiii judeţului Sălaj, fiindcă cei mai buni copii se vor îndrepta spre grupele clubului Dinamo. Cred că toată lumea va avea doar de câştigat”, a spus Daniel Sabou.

Zalăul, prin CS Viitorul devine al doilea centru regional a lui CS Dinamo, după ce clubul din Bucureşti a mai încheiat un protocol în acest an cu Dinamo Braşov.

”În cursul anului am iniţiat la nivelul clubului un proiect intitulat sportul le oferă pe toate. În cadrul proiectului dedicat sectorului juvenil, Ministerul Afacerilor Interne împreună cu CS Dinamo a întreprins o serie de demersuri pentru atragerea unui număr cât mai mare de copii la practicarea sportului. În momentul în care am preluat clubul erau aproximativ 300 de copii, dar acum avem 1800 de juniori legitimaţi. Acest protocol are ca şi scop identificare în cadrul CS Viitorul Zalău a unor tinere talente care pot face pasul spre CS Dinamo Bucureşti”, a declarat preşedintele de la CS Dinamo.

CS Dinamo este prezentă la ediţia a XVI-a Cupei Viitorul care se derulează în aceste zile. Competiţia va fi deschisă cu un meci de gală, care va avea loc luni seara, de la ora 20.00, la Baza Sportivă Viitorul din Hereclean, unde vor putea fi văzuţi Ionel Dănciulescu, Marius Niculae, Dănuţ Lupu, Miodrag Belodedici, Ciprian Marica sau Daniel Iftodi.

Pe teren vor intra oficialitați precum Lucian Bode, Robert Sighiartău, Ionuț Stroe, George Dumitrică, Dinu Iancu Sălăjanu si oameni de afaceri din comunitatea județeană.

Şi FRF va avea reprezentanţi la acest eveniment, pe secretarul general-adjunct, Gabriel Bodescu, șeful Comisiei Tehnice din cadrul FRF, Mihai Stoichița, managerul de la departamentul Scouting, Gheorghița Geolgău, managerul sportiv al loturilor de juniori, Lucian Sânmărtean si Răzvan Rotaru.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL