Connect with us

ATLETISM

“Aleargă pe Meseş” - concurs de semimaraton la Horoatu Crasnei

Primăria comunei, în parteneriat cu Asociaţia Judeţeană de Atletism,  va organiza în ultima sâmbătă din această lună concursul de semimaraton “Aleargă pe Meseş”. Vor avea loc două întreceri în sistem Open, unul la feminin şi unul la masculin. Organizatorii promit premii consistente şi vor putea participa atât atleţi amatori, cât şi cei legitimaţi la diverse cluburi sportive


Comuna Horoatu Crasnei intră în calendarul Federaţiei Române de Atletism. Primăria comunei, în parteneriat cu Asociaţia Judeţeană de Atletism Sălaj, va organiza în data de 28 august Concursul de Semimaraton Montan “Aleargă pe Meseş”, ediţia I.

Concursul va avea un traseu de 21,097 km, cu o altitudine maximă de 996 m. Diferenţa de nivel per total va fi de 750 de metri.

Punctul de plecare va fi în localitatea Stârciu, lângă Şcoala Gimnazială, iar traseul va continua spre Hurez, Poniţa şi până sus pe vârful Măgura Priei, de unde sportivii se vor întoare pe traseul pe care au pornit, punctul de sosire fiind tot în Stârciu, lângă Şcoala Gimnazială. Ora de start va fi 9.00.

Participarea se face individual, în sistem open, având drept de participare atleţi din România, legitimaţi sau amatori cu vârsta minimă de 17 ani împliniţi în anul 2021. Competiţia va avea loc atât la masculin, cât şi la feminin.

“Aşteptăm toţi iubitorii de alergare în natură care doresc să descopere Munţii Meseş, cu cel mai înalt vârf, Măgura Priei, pentru că se va ajunge până acolo. De asemenea, cu ospitalitatea localnicilor. Eu cred că avem ce arăta în zonă şi ne dorim să promovăm zona respectivă pentru că este o zonă frumoasă”, ne-a declarat Călin Taloş, membru în Comisia de Organizare.

Organizatorii propun premii consistente pentru participanţi, fondul de premiere fiind de aproximativ 10.000 de lei, bani ce vor fi împărţiţi între primii cinci clasaţi pe tabloul masculin, respectiv tabloul feminin.

Fiecare participant va primi un tricou personalizat. Primii cinci clasaţi la feminin şi masculin vor fi premiaţi cu diplome, trofee, iar în funcţie de locul obţinut vor primi sume în lei. Locurile 1 vor primi câte 2.000 de lei, iar cei clasaţi pe locul 2 vor primi câte 1.000 de lei.

Locurile 3 vor fi de asemenea premiate cu suma de 750 de lei, în timp ce atleţii clasaţi pe locurile 4 şi 5, vor primi câte 500 lei, respectiv 350 lei, atât fetele, cât şi băieţii. De menţionat este faptul că taxa de înscriere va fi de 50 de lei.

Această sumă se poate achita la unul dintre ghişeele Trezoreriei statului, dar şi numerar, în dimineaţa concursului. În ziua concursului, nu se va putea achita taxa cu cardul bancar, doar numerar. Detalii suplimentare legate de înscriere, la numărul de telefon 0761 – 102730 – Călin Taloş.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in ATLETISM