Connect with us

DIVIZIA A1

S-a stabilit data la care începe Divizia A1, dar şi sistemul competiţional

Prima etapă din ediţia 2021 – 2022 este programată în data de 9 octombrie. La finalul sezonului regulat, campionatul va fi împărţit în trei grupe, ocupantele locurilor 1 – 4 urmând să joace pentru titlu şi medalii, la fel ca şi în stagiunea trecută


În timp ce programul Diviziei A1 a fost  stabilit în urmă cu două luni, Federaţia Română de Volei a decis săptămâna trecută şi data la care începe campionatul, cât şi sistemul competiţional.

Prima etapă este programată în 9 octombrie, campionatul urmând să se desfăşoare după formatul din ediţia trecută, însă se va renunţa la turnee cu mai multe jocuri şi se va juca sub formă de etape săptămânale. După sezonul regulat format din 22 de etape, campionatul va fi împărţit în trei grupe: 1 – 4, 5 – 8 şi 9 – 12.

În turneul pentru locurile 1 – 4 se vor califica primele patru clasate, care vor juca pentru titlu şi medalii. Şi în faza a II-a a campionatului, în toate cele trei grupe se va juca tur-retur, astfel că toate echipele vor mai bifa încă şase jocuri.

La început de campionat, SCM Zalău va avea un program lejer, urmând să joace în primele trei etape cu CSM Timişoara, Rapid Bucureşti şi Explorări Baia Mare.

Primul derby va fi în etapa a IV-a cu Dinamo Bucureşti, la Zalău. În noul sezon, toate echipele vor avea obligativitatea să joce pe tot parcursul jocului cu doi români. În cadrul ultimei şedinţe s-a mai stabilit ca în cazul în care două sau mai multe echipe termină la egalitate de puncte, al doilea criteriu de departajare este numărul de victorii.

SCM Zalău va încerca să prindă play-off-ul pentru locurile 1 – 4

SCM Zalău va începe noua ediţie de campionat din postura de vicecampioana României şi va încerca să reediteze performanţele din sezonul trecut.

Va fi însă mult mai greu, însă pentru a lupta pentru medalii, gruparea zălăuană trebuie să fie în primele patru clasate la finalul sezonului regulat. 

“Indiferent de obiectivele pe care le punem noi pe hârtie, noi vom încerca să ajungem în grupa pentru locurile 1 – 4. Va fi o luptă strânsă, cu cinci echipe care se vor bate pentru cele patru locuri, Arcada Galaţi, Dinamo, Steaua, Craiova şi noi”, spune antrenorul Marius Lazăr.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1