Connect with us

Actualitate

O nouă misiune de sprijin a pompierilor români în Grecia

Alţi 142 de pompieri români se vor deplasa în Grecia în lupta cu incendiile, opt dintre aceşti pompierii fiind chiar din judeţul Sălaj


Modulul de acum este constituit din 142 de pompieri, opt autospeciale de stingere incendii de pădure, trei cisterne, un centru de comandă, două containere Multirisc, un autocar de intervenție, precum și alte mijloace de sprijin logistic, printre care o dronă care poate fi folosită pentru survolarea zonelor în care se va interveni.

În componența modului sunt și opt pompieri din cadrul Detașamentului de Pompieri Zalău cu mijloace și tehnică specifice.

Cei opt pompieri sunt locotenent colonel Opriş Florin comandantul Detaşamentului Zalău aflat la a doua misiune în Grecia, plutonier adjutant şef Domocos Istvan, plutonierii adjutanţi Maior Andrei şi Groza Lucian Călin, plutonierii majori Vaşvari Florin şi Pop Cătălin Ionuţ, plutonierii Ştirb Sergiu Radu şi Feşteu Raul Alexandru, cadre cu o amplă experiență pe latură operativă.

România a răspuns pozitiv unei noi solicitări de sprijin formulată de Grecia prin intermediul Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene.

Așadar, astăzi (n.r. ieri) începe cea de-a doua misiune a pompierilor români în Grecia pentru stingerea incendiilor de vegetație.

Am fost alături de cei 142 de salvatori care au răspuns pozitiv apelului și de această dată, la mai puțin de o săptămâna de la finalizarea primei misiuni, cu determinarea și curajul care îi caracterizează.

Profesionalismul pompierilor români este deja recunoscut la nivel internațional. Așa cum bine știm, aceste performanțe au beneficiat de o apreciere unanimă la nivel european, fiind de departe cei mai bine organizați.

Salvatorii români au făcut proba solidarității, a eficienței și a capacității de reacție la cele mai înalte standarde.

De aceea, am încredere că vor reuși să intervină exemplar și de această dată, așa cum au făcut-o și în misiunea anterioară.

Pompierii noștri sunt oameni de nădejde, buni profesioniști, știu să acționeze în echipă și să aibă grijă unii de alții!

Suntem alături de ei și de familiile acestora rămase acasă și suntem convinși că vor duce la bun sfârșit și această nouă misiune.

Dragi pompieri, vă urez misiune ușoară și vă așteptăm sănătoși acasă!”, spune Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate