Connect with us

HANDBAL

Cupa României, o competiţie pe care HC Zalău nu pune mare preţ

În condiţiile în care optimile şi sferturile au loc la Bistriţa, iar după trei zile este programat final-four-ul la Brăila, HC Zalău nu pare atât de interesată de o competiţie pe care Gheorghe Tadici o numeşte semi-oficială. “Este o chestie absurdă ca după meciurile de la Bistriţa, să mergi peste două zile pentru final-four-ul de la Brăila”, spune antrenorul Zalăului


Având în vedere programul aglomerat din finalului sezonului trecut, ediţia 2020 – 2021 a Cupei României a fost mutat la începutul noului sezon. Competiţia nu mai are un rol atât de important, deoarece câştigătoarea nu se mai califică în cupele europene, Cupa României având un caracter mai mult amical decât oficial.

FRH a programat primele două faze marţi şi miercuri la Bistriţa, însă a decis ca după doar două zile să organizeze final-four-ul la Brăila, pe 28 şi 29 august.

Astfel, cele patru echipe care se vor califica în semifinale vor avea de parcurs o  distanţă lungă de la Bistriţa până la Brăila de peste 500 de km, într-un timp foarte scurt.

Ţinând cont de tragerea la sorţi şi de culoarul pe care îl are şi HC Zalău are şanse mari să ajungă în final-four.

În optimi, gruparea de sub Meseş va juca marţi, de la ora 15.30, cu Universitatea Cluj, echipă ce a retrogradat în liga secundă, iar dacă câştigă acest meci, HC Zalău va da în sferturi peste învingătoarea dintre CSM Deva şi Ştiinţa Bucureşti.

Deşi are parte de advesari abordabili şi are şanse mari să ajungă în final-four, HC Zalău nu pune mare preţ pe Cupa României, având în vedere modul cum se organizează competiţia. “În prima fază am zis că ne interesează Cupa fiindcă ştiam că se organizează la Bistriţa într-o notă de normalitate, dar pe parcurs lucrurile s-au schimbat.

Pentru mine este o chestie absurdă, să mergi şi să joci două meciuri la Bistriţa, după care să ai o aşa zisă pauză de două zile, în care trebuie să fi pe un drum de vreo 600 de km pentru a ajunge la Brăila unde are loc final-four-ul. 

Dacă  o astfel de distanţă parcursă în traficul acutal din România la sfârşit de săptămână este ceva normal, după care să joci unul sau  două meciuri  atunci poate nu înţeleg eu lucrurile corect şi îmi cer scuze.

Cele patru echipe care se vor califica în final-four vor fi supuse la nişte cheltuieli ineficiente, iar jucătoarele la un efort”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL