Connect with us

FOTBAL

Ioan Gurzău e realist după eliminarea Şimleului din Cupă

“Este greu să joci de la egal la egal cu echipe care au bugete mult mai mari decât avem noi. Nu tot timpul reuşeşti să ai rezultate bune cu bani puţini”, spune preşedintele de la Sportul Şimleu care este de părere că în ajutorul echipei şimleuane ar trebui să vină şi Consiliul Judeţean Sălaj


Cu un buget mai restrâns, Sportul Şimleu a făcut o treabă bună în campionatul trecut, pe care l-a terminat pe locul 6.

În noua ediţie a Ligii a III-a, gruparea de sub Măgură şi-ar dori mai mult, chiar o calificare în play-off, însă toate planurile se rezumă în primul rând la situaţia financiară.

Chiar dacă a făcut mai multe transferuri în această vară, deocamdată Sportul Şimleu nu poate  concur cu alte echipe din Seria a X-a, precum SCM Zalău, Minaur Baia Mare, Lotus Băile Felix, CSM Satu Mare sau CAO Oradea.

În condiţiile date, Ioan Gurzău a fost  realist după meciul de săptămâna trecută, când Sportul Şimleu a fost elimiantă din Cupa României de către SCM Zalău.

“A fost un derby în care nu putem spune că SCM Zalău a fost mult mai bună decât Şimleul, însă maturitatea lor în joc şi-a spus cuvântul. Au marcat acel gol în prima repriză, după care s-au organizat mai bine şi au reuşit să câştige. Noi avem de învăţat din fiecare meci, fiindcă jucătorii noştri sunt foarte tineri, iar în afară de Mansour, Leitan şi Lazăr Zoltan, toţi au sub 23 de ani. Avem un lot foarte tânăr, neexperimentat, iar mulţi dintre cei pe care i-am transferat nu au avut jocuri în ultima perioadă. Este nevoie de timp până când ei vor fi la forma pe care noi o dorim, dar avem încredere în ei. Este greu să joci de la egal la egal cu echipe care au bugete mult mai mari. Noi de la Primăria Şimleu avem cam 35% din bugetul Zalăului. Nu tot timpul reuşeşti să ai rezultate bune cu bani puţini”, spune Ioan Gurzău.

Primăria şi Consiliul Local Şimleu Silvaniei sprijină clubul de fotbal de sub Măgură, însă în limita posibilităţilor, deoarece finanţarea este departe de bugetele altor echipe.

Ţinând cont că reprezintă Sălajul în Liga a III-a, Ioan Gurzău este de părere că alături de Sportul Şimleu ar putea veni şi Consiliul Judeţean.

“Aştept să vină lângă noi şi Consiliul Judeţean Sălaj fiindcă reprezentăm acest judeţ în Liga a III-a şi încercăm să punem accent pe cât mai mulţi jucători de pe plan local. Noi şi în meciul cu SCM Zalău am avut şapte jucători sălăjeni în primul 11. Am avut  tot felul de discuţii cu jucători din zonă vizavi de partea financiară şi normal că este greu să determini un jucător să joace la Şimleu când alte echipe oferă salarii mult mai mari.  Aici Consiliul Judeţean ar putea interveni să putem să le asigurăm şi noi venituri decente jucătorilor. Avem jucători tineri care joacă din entuziasm însă până la un punct”, spune conducătorul de la Şimleu. 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL