Connect with us

Social

VIDEO&FOTO. Pompierii români care au luptat cu incendiile violente din Grecia, AVANSAŢI în GRAD la excepțional!

Pentru tot ce au făcut în dificila misiune din insula Evia, cei 108 pompieri au fost avansţi în grad la excepțional, acest lucru fiind dispus de ministrul MAI – Lucian Bode. Mai mult, şeful detașamentului de pompieri români care au acționat în Grecia – jibouanul Florin Pop – a primit Emblema de Onoare a MAI

Cei 108 pompieri salvatori români între care se află şi 6 sălăjeni – plecaţi în misiune în Grecia au ajuns cu bine acasă. Timp de 10 zile, aceştia au luptat cu flăcările în cele mai vitrege condiţii.

Pe timpul misiunii, pompierii români au fost apreciaţi pentru solidaritate, devotament şi profesionalism. Tot ceea ce a făcut detaşamentul nostru în lupta cu incendiile nimicitoare de pe insula Evia a impresionat o lume întreagă.

La finalul misiunii, cei 108 pompieri au fost primiţi acasă cu multă căldură sufletească de autorităţi. În semn de prețuire și de respect pentru curajul și modul exemplar de îndeplinire a misiunii, cu toţii au fost avansaţi în grad la excepțional de către minmistrul MAI, sălăjeanul Lucian Bode.

Mai mult, colonelului Florin Pop (tot un sălăjean de-al nostru) – șeful detașamentului de pompieri români care au acționat în Grecia – i-a fost acordată Emblema de Onoare a MAI!

“Ne-ați făcut mândri prin tot ceea ce ați realizat în timpul misiunii de 10 zile din Grecia. Sunteți adevărați eroi, așa cum inspirat scria un jurnalist elen.
Au fost 10 zile intense și pline de provocări în care ați luptat cu un inamic periculos și imprevizibil, în condiții vitrege, fără ezitări, fără teamă, fără să lăsați pe nimeni în urmă.

V-ați organizat exemplar și ați uimit o lume întreagă devenind astfel un brand de țară pentru România! Prin participarea la această misiune internațională, prin efortul fiecăruia dintre voi ați confirmat valoarea pompierilor români și s-a văzut încă o dată că țara noastră are capacitatea să participe la astfel de misiuni dificile, că este un partener de încredere și un furnizor serios si performant de protecție civilă la nivel european.

Vă suntem recunoscători pentru solidaritatea, devotamentul și profesionalismul de care ați dat dovadă în această misiune, la care ați participat în premieră din punct de vedere al specificului intervențiilor, fiind vorba despre stingerea incendiilor de pădure.

În semn de prețuire și de respect pentru curajul și modul exemplar de îndeplinire a acestei misiuni, am dispus avansarea în grad la excepțional a tuturor pompierilor care au participat la misiunea desfășurată în Grecia, precum și acordarea Emblemei de Onoare a MAI domnului colonel Florin Pop, șeful detașamentului de pompieri români care au acționat în Grecia.

A fost un test dur al capacității de reacție și de organizare în condiții de pericol extrem, pe care pompierii români l-au trecut în mod admirabil.
Felicitări și mult succes în misiunile viitoare!
“.

Lucian Bode – Ministrul Afacerilor Interne

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Social