Connect with us

HANDBAL

HC Zalău organizează Cupa Consiliului Judeţean Sălaj. Spectatorii nu au acces în sală!

Joi şi vineri, în Sala Sporturilor “Gheorghe Tadici” are loc un puternic turneu de handbal, unde participă HC Zalău, CSM Slatina, dar şi două grupări de top din Liga Naţională, vicecampioana Minaur Baia Mare şi medaliata cu bronz, SCM Rm. Vâlcea. Din păcate pentru spectatori, din cauza condiţiilor impuse de FRH, HC Zalău a luat decizia de a nu deschide sala pentru public

Aflată în plină pregătire pentru noul sezon, HC Zalău susţine meciuri amicale pe bandă rulantă în această perioadă. După ce săptămâna trecută a jucat un meci de verificare cu Gloria Bistriţa, iar luni şi marţi a jucat două amicale cu Kisvardai, gruparea de sub Meseş va mai disputa joi şi vineri alte trei amicale, în cadrul Cupei Consiliului Judeţean Sălaj, turneu pe care îl organizează HC Zalău.

La această competiţie mai participă CSM Slatina, dar au fost invitate şi două echipe de top din Liga Naţională, vicecampioana Minaur Baia Mare şi medaliata cu bronz în ediţia trecută a campionatului, SCM Rm. Vâlcea.

Turneul este deschis joi dimineaţă, cu partida dintre Minaur Baia Mare şi SCM Rm. Vâlcea, urmând ca în al doilea joc să evolueze HC Zalău cu CSM Slatina. Tot în prima zi, mai sunt programate partidele dintre CSM Slatina – Minaur Baia Mare şi HC Zalău  – SCM Rm. Vâlcea. Turneul se încheie vineri, cu jocul dintre HC Zalău  şi Minaur Baia Mare, prgramat de la ora 13.00.

Tribunele rămân închise pentru public

După o pauză de mai bine de un an şi jumătate, iubitorii handbalului au sperat că vor vedea din nou meciuri de handbal pe viu la Zalău. Deocamdată, fanii mai trebuie să aştepte. Cu toate că autorităţile permit  accesul în  tibune până la ocuparea a 75% din capacitatea arenei, dacă spectatorii sunt vaccinaţi sau testaţi negativ, HC Zalău a decis să nu deschidă sala pentru public la meciurile amicale din această perioadă.

Asta după ce FRH a emis un regulament prea strict în ce priveşte organizarea turneelor cu spectatori.

Potivit regulamentului, spectatorii ar trebui să intre în arenă cu o oră înainte de meci, iar organizatorii să dezinfecteze toate scaunele. În plus, clubul organizatoric trebuie să emită bilete cu loc, iar spectatorii să respecte distanţarea socială de 1,5 m.

În condiţiile date, HC Zalău a luat  decizia de a juca cu sala închisă şi turneul din această săptămână.

Cel mai probabil, primele meciuri cu spectatori la Zalău vor fi abia în campionat, peste o lună.

“Foarte mulţi s-au supărat că nu au intrat în sală şi nu vor intra nici la acest turneu. Am luat decizia de a nu organiza aceste meciuri cu spectatori din cauza condiţiilor impuse în regulament. Federaţia a emis un regulament pentru meciurile oficiale, care trebuie respectat şi la jocurile amicale, dar după părerea mea sunt unele anomalii. După fiecare meci trebui să dezinfectezi scaunele, să faci control epidemiologic, plus că este nevoie de firmă de pază şi pentru organizarea unor amicale. Mai mult de atât, ar trebui să emitem bilete cu loc şi pentru meciuri de genul. Ce ar însemna să ne apucăm să dezinfectăm 1000 de scaune? Nu este nicio rea intenţie din partea noastră. Şi noi abia am aşteptat să revină spectatorii în tribună, însă aceasta este situaţia.Nu riscăm amenzi de 10.000 – 20.000 de lei pentru nişte jocuri amicale.  Plus că şi spectatorul este pasibil de amendă de la 500 – 2000 lei, dacă nu respectă regulilie. Să vedem cum se vor organiza şi meciurile din campionat, fiindcă cu aceste reguli va fi greu”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

Programul turneului:

Joi, ora 10.00: Minaur Baia Mare – SCM Rm. Vâlcea

Ora 11.45: HC Zalău – CSM Slatina

Ora 17.30: CSM Slatina – Minaur Baia Mare

Ora 19.15: HC Zalău – SCM Rm. Vâlcea

Vineri, ora 10.00: CSM  Slatina – SCM Rm. Vâlcea

Ora 11.45: HC Zalău – Minaur Baia Mare

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL