Connect with us

AUTOMOBILISM

Alexandru Rad, rezultat de excepţie la Karting Masters

Puştiul zălăuan a reuşit să câştige prima etapă din cadrul International Karting Masters, demonstrând încă o dată că este unul dintre cei mai talentaţi piloţi din ţară


Copiii încă mai fac sport. Copiii încă mai sunt dornici de performanţă şi copiii încă visează la ziua în care vor avea şansa să atingă performanţele sportivilor pe care îi văd la televizor.

Chiar dacă tehnologia acaparează atenţia tot mai multor tineri, sunt şi excepţii, iar una dintre acestea este cu siguranţă Alexandru Rad, puştiul zălăuan care vrea să-i calce pe urme lui Lewis Hamilton, multiplul campion mondial din Formula 1, dar care şi-a început cariera în karting, acolo unde face seznaţie şi Alex Rad.

Deşi a început să practice acest sport abia anul trecut, Alex Rad a avut o evoluţie fulminantă, iar în acest an, în cadrul campionatului Romanian Karting Masters a reuşit să se claseze pe locul 3, fiind o performanţă demnă de lăudat, mai ales că a reuşit acest succes într-un timp atât de scurt.

După acel succes, pentru Alex Rad a urmat o mică pauză, iar la finele săptămânii trecute s-a aflat la startul primei etape din cadrul International Karting Masters. Ca de obicei, pilotul zălăuan a participat la categoria Mini Rok, categorie la care a concurat cu alţi zece sportivi.

Etapa s-a desfăşurat pe parcusul a două zile, prima manşă sâmbătă, urmată de două manşe duminică. 

În primele două manşe, Alexandru Rad s-a clasat pe locul 1 de fiecare dată, iar în manşa finală s-a clasat pe locul al doilea. Per total, aceste rezultate au fost suficiente pentru ca Alex Rad să fie câştigătorul primei etape din campionat.

Etapa a II-a din International Karting Masters este programată în perioada 10 – 12 septembrie, pe circuitul de la Târgu Secuiesc.

Campionatul se va încheia odată cu etapa a III -a ce este programată în perioada 29 – 31 octombrie, la Bucureşti.

Tot în luna octombrie, Alex Rad va participa şi la finala mondială Rok Cup Superfinal 2021, pe circuitul South Garda Karting din Lonato şi, în decembrie, la final de sezon, va participat la Trofeo Ayrton Senna, pe circuitul Sarno de lângă Napoli, în Italia.

De menţionat ar mai fi faptul că International Karting Masters se află la prima ediţie, fiind organizată din dorinţa de a asigura un cadru cât mai propice pentru progresul tinerilor kartişti.

Tineri protagonişti pot testa apele pentru ceea ce urmează în 2022, având oportunitatea de a mai face un pas în evoluţia lor prin schimbarea categoriei.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in AUTOMOBILISM