Connect with us

Actualitate

Toate satele din comuna Sânmihaiu Almaşului vor beneficia de apă de calitate din judeţul Cluj

Atât Sânmihaiu Almaşului, cât şi Bercea sau Sânta Maria sunt incluse în proiectul de aducţiune a apei de la Cluj, prin POIM. Lucrările în comună au început de două luni, iar deja şantierul a avansat


O utilitate extrem de importantă va ajunge în toate satele comunei Sânmihaiu Almaşului. Este vorba de reţeaua de apă de la Tarniţa, o apă de calitate, de care vor putea beneficia toţi cetăţenii comunei.

În proiectul demarat de Compania de Apă Someş, prin POIM a fost inclusă şi comuna Sânmihaiu Almaşului, cu toate cele trei sate.

Lucrările au început doar în această vară, însă cu toate acestea, şantierul a avansat. Până în momentul de faţă s-a făcut legătura între Sânmihaiu Almaşului – Sânta Maria – Bercea, iar în Bercea s-a introdus conducta pe toate străzile.

Constructorul lucrează la introducerea reţelei pe străzile din Sânta Maria, după care lucrările vor continua în centrul comunal.

“Deşi au început doar în luna iunie, lucrările au avansat şi ar putea fi finalizate până anul viitor. Este o lucrare importantă pentru comuna noastră, iar cetăţenii vor putea beneficia de apă de calitate. Este adevărat, că în această perioadă se creează disconfort în toate localităţile, însă aceste lucrări doar aşa se pot face. Cu siguranţă, cetăţenii vor fi mulţumiţi când vor fi terminate lucrările şi vor beneficia de această  utilitate”, spune viceprimarul Călin Cozma.

În comună s-a derulat şi un important proiect de modernizare a infrastructurii rutiere, prin PNDL II.

S-au asfaltat drumurile comunale, cât şi străzi şi uliţe în Sânmihaiu Almaşului, Sânta Maria şi Bercea. Proiectul este spre finalizare, însă în momentul de faţă lucrările sunt oprite până la noi alocări de fonduri.

“La proiectul de drumuri lucrările sunt executate în proporţie de peste 80%. Au mai rămas de asfaltat unele străzi în Sânta Maria, dar acum în acest sat se lucrează la reţeaua de apă. Până la final de an se pot finaliza lucrările la drumuri, însă totul depinde de banii care urmeză să mai fie alocaţi”, spune vicele.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate