Connect with us

Social

Patricia Benea, o fată de 10. Sălăjeanca a primit nota maximă la examenul de Titularizare

A absolvit Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, dar și un master în consiliere și dezvoltare la Cluj-Napoca. La examenul de Titularizare de angajare în sistemul de învățământ, zălăuanca de 23 de ani a primit nota maximă. Cu toate acestea, ea va fi doar suplinitor pe o perioadă determinată

Patricia Benea este unul dintre tineri de excepţie ai Zalăului. A urmat Colegiul Naţional “Silvania” Zalău, unde a dezvoltat o adevărată pasiune pentru psihologie, participând la mai multe olimpiade. La 23 de ani, tânăra a absolvit cu brio Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, dar și un master în consiliere și dezvoltare la Cluj-Napoca.

În acest an, ea a susținut şi examenul de Titularizare pentru angajarea în sistemul de învățământ, unde a obţinut NOTA 10.

“Mi s-a părut că informațiile pe care le-am învățat pentru examen mă validează să fiu un profesor competent la clasă, dar titularizarea nu valorifică mai mult decât memorarea lor, sub forma ei de acum”, a spus zălăuanca pentru portalul edupedu.ro.

Cu toate acestea, Patricia are un mare off. Deşi a primit nota maximă, postul pe care a candidat – cel de consilier școlar – este unul netitularizabil. Ca urmare, va fi suplinitor pe o perioadă determinată și cel mai probabil va face naveta între mai multe școli, urmând să susțină acest examen și în anii viitori.

Despre suprasolicitarea consilierilor școlari din țară, Patricia crede că actualul sistem, cu un singur consilier școlar alocat la 800 de elevi, o adevărată imposibilitate.

“Nu ai cum să monitorizezi 800 de elevi cu eficiență, trebuie să le știi istoricul, emoțiile, reacțiile, dacă vrei să faci treabă bună. Este mult prea mult, clar”, a mai subliniat fata de 10.

Ambiţioasă şi hotărâtă, Patricia Benea crede că va reuşi totuşi într-un domeniu cu multe carenţe.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Ştirile din Sălaj de miercuri, 11 august.

Sursa: www.edupedu.ro

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Social