Connect with us

Actualitate

Cine sunt cei șase pompieri sălăjeni care oferă ajutor colegilor eleni

Cei șase pompieri sălăjeni care participă într-o misiune de sprijin umanitar cu mijloace și tehnică specifice care luptă cu flăcările generate de amplele incendii de pădure din Grecia sunt cadre cu o amplă experiență pe latură operativă


Colonelul Florin Pop – șef al centrului operațional județean și comandantul misiunii din Grecia, maior Florin Opriş comandantul Detașamentul de pompieri Zalău, plutonier adjutant şef Gabriel Radu Bârsan, plutonier adjutant Sergiu Bica, plutonier Răzvan Bogdan Crişan şi sergent major Andrei Cristea vor fi în misiune zece zile alături de ceilalți peste o sută de pompieri salvatori. Însă, dacă situația o va impune, la cererea autorităților elene, misiunea ar putea fi prelungită.

De două zile pompierii intervin la incendiile de pădure în zona Spathari, din insula Evia.

Intervenția a fost dificilă, incendiul având mai multe focare, iar cei 35 de pompieri care au lucrat în două schimburi au depus eforturi considerabile în vederea localizării si lichidării acestora cu șase autospeciale de stingere cu apă și spumă și două cisterne care asigură alimentarea acestora.

Totodată, un real ajutor adus în vederea recunoașterii direcției de propagare a aerului l-a constituit folosirea unei drone.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate