Connect with us

Social

Un jibouan – comandantul detașamentului de pompieri români trimiși în misiunea din Grecia!

Sălăjeanul Florin Pop se află în fruntea celor 108 pompieri militari români, care au fost atent selectați pentru misiunea din Grecia, acolo unde incendiile priciunite de temperaturile ridicate au provocat o adevărată catastrofă

Temperaturile extrem de ridicate din ultima perioadă au transformat țări precum Grecia sau Turcia într-un adevărat “iad”. De mai bine de o săptămână, Grecia se confruntă cu peste 100 de focare pe zi.

Aproape o jumătate din teritoriu se află sub cod roșu de incendii, iar restul țării este sub coduri portocalii și galbene.

În lupta cu flăcările, Guvernul de la Atena a cerut ajutor de la mai multe țări din Europa, între care și România. Statul român a fost prompt și a trimis deja un echipaj de 108 pompieri militari (șase dintre ei sunt din Sălaj). Este vorba de pompieri aleși special, toți au experiență pe toate domeniile de intervenție. La nivelul IGSU a fost format astfel un modul specializat de sprijin pentru Grecia.

Sâmbătă dimineața, pompierii români au plecat spre Grecia, iar misiunea va dura 10 zile. Însă, la cererea autorităților elene, misiunea ar putea fi prelungită. Spre mândria noastră, comandantul misiunii este jibouanul Florin Pop!

Acesta a explicat pentru Digi24 cât de importantă este această misiune și cât de mare este provocarea pentru toți pompierii rămâni.

“O să găsim incendii care se manifestă violent la vegetație uscată și pădure, degajări mari de fum și temperaturi foarte ridicate. Aceste incendii se manifestă violent, au direcție de propagare care se schimbă de la oră la oră, trebuie să avem în vedere protecția personalului propriu și să anticipăm direcția de propagare, să localizăm incendiul fără să facă alte pagube”, a declarat Florin Pop.

Comandantul misiunii din Grecia a mai spus că pompierii români vor fi dotați cu autospeciale construite pentru astfel de evenimente – de stingere a incendiilor de pădure, cu autoprotecție la partea superioară și inferioară.

“Nu vom intra în incendii cu ele, dar pentru situații neprevăzute putem avea această protecție”, a mai precizat jibouanul Florin Pop.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social