Connect with us

FOTBAL

VIDEO. A început să simtă gustul victoriei. SCM Zalău a învins și Arieșul Turda

După ce a învins CSM Satu Mare şi Oţelul Galaţi, formația pregătită de George Zima a trecut și de Arieșul Turda, într-un meci amical disputat sâmbătă dimineața pe Stadionul Municipal

SCM Zalău a început mai greoi seria amicalelor din această vară. Astfel, sălăjenii au pierdut primele două jocuri de verificare, în faţa formaţiiilor “U” Cluj şi Sănătatea Cluj. Acum două săptămâni a venit prima victorie, chiar în deplasarea de la CSM Satu Mare (scor 1 – 0), iar în cantonamentul de la Vatra Dornei, zălăuanii au trecut şi de Oţelul Galaţi.

Sâmbătă dimineaţa, pe Stadionul Municipal din Zalău, SCM a reuşit şi al treilea succes, în faţa formaţiei Arieşul Sticla Turda. Deşi era programat de la ora 10.00, meciul a început undeva după vreo 40 de minute, deoarece HC Zalău avea antrenament pe o parte a terenului…

Până la urmă, partida a început, a început într-o notă de echilibru şi fără prea multe ocazii de gol. La unii jucători de la Zalău s-a simţit o stare de nervozitate, mai ales după ce atacantul Alex Sorian a ratat o lovitură de la 11m (min. 32).

Nervozitatea din tabăra gazdelor a crescut, după ce “centralul” Adrian Iancău a acordat un penalty pentru fault în careu, la o fază la care amfitrionii au spus că infracţiunea a avut loc în afara careului. Florin Dan l-a învins pe portarul Bogdan Miron şi Arieşul a intrat la pauză în avantaj.

SCM Zalău a revenit de la vestiare mult mai hotărâtă, mult mai activă în joc. Ca urmare, au venit şi ocaziile de gol. În minutul 52 a venit şi golul egalării, prin Sergiu Pop, cel care a fructificat din gura porţii o centrare ideală trimisă de Sergiu Jurj.

Chiar şi după ce antrenorul George Zima a schimbat numai puţin de 8 jucători într-un singur minut (min. 60), Zalăul a fost echipa mai bună, reuşind golul victoriei prin atacantul Sergiu Jurj, cel care a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren. Fostul fotbalist al formaţiilor FC Rapid, Chindia Târgovişte sau CSU Craiova U19 a trimis mingea în plasă printr-un şut la vinclu!

Sigur, drumul e la început, dar am remarcat potenţial la echipa Zalăului. Doar, cu toţii aşteptăm să vedem un parcurs bun în noul sezon, la finalul căreia ghinionul din stagiunea trecută să fie transformat în succese peste succese, iar SCM Zalău să promoveze în Liga a II-a, acolo unde o dorim cu toţii.

SCM Zalău – Arieșul Sticla Turda 2 – 1 (0 – 1)

Au marcat: Sergiu Pop (52) şi Sergiu Jurj (77), respectiv Florin Dan (40 – din 11m)

SCM Zalău: Bogdan Miron (’46 Andrei Pop; ’75 Leo Mureşan) – Răzvan Dulap (’60 Iustin Ardelean), Mihai Onicaş – cpt. (’60 Dan Berci), Kis Lorand (’60 Andrei Şumlea) – Mihai Forna (’46 Cosmin Meşter) – Alex Sorian (’60 Raul Stanciu), Vadim Calugher (’60 Dănuţ Cozma), Ionuţ Ilieş (’60 Nagy Alexandru) – Sergiu Jurj şi Sergiu Pop (’60 Logon Romaric). Antrenor: George Zima

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL