Connect with us

FOTBAL

CS Hida ar putea rata noul sezon. “Nu sunt de acord să plătim teste. Dacă vor să joace fotbal, jucătorii trebuie să se vaccineze”

Primarul Dumitru Petruş anunţă că participarea echipei CS Hida în noul sezon al Ligii a V-a se află sub semnul întrebării, deşi Primăria a alocat sumele necesare pentru desfăşurarea activităţiilor sportive

Comuna Hida are o mare tradiţie în “sportul rege”. De-a lungul anilor, echipa locală a avut rezultate bune în fotbalul mic. Deşi CS Hida activează în acest moment doar în Liga a V-a, clubul beneficiază de condiţii foarte bune.

Administraţia locală a susţinut tot timpul activitatea sportivă, astfel că Primăria a alocat fonduri importante, atât pentru participarea în competiţii, cât şi pentru baza materială. Un mare iubitor de sport, primarul Dumitru Petruş cel care în tinereţe a şi practicat volei de performanţă – a fost tot timpul alături de echipă.

Şi pentru campionatul 2021 – 2022, autorităţile locale au alocat clubului o sumă de bani consistentă. Cu toate acestea, există pericolul ca CS Hida să nu se regăsească la startul noului sezon fotbalistic din Liga a V-a. Motivul? Primăria nu doreşte să cheltuiască bani publici pentru efectuarea testelor rapide pentru COVID-19.

Primul care s-ar împotrivi acestor teste este chiar primarul Dumitru Petruş, cel care vrea să susţină activitatatea sportivă, dar nu şi plata acestor teste rapide antigen. Aceasta, în condiţiile în care jucătorii ar putea evolua fără probleme, dacă ar fi vaccinaţi.

Din păcate, în lotul formaţiei CS Hida se află în acest moment doar vreo 8-9 jucători vaccinaţi. Primarul a subliniat faptul că administraţia locală nu plăteşte teste şi că cine vrea să joace fotbal trebuie să se vaccineze!

Ca urmare, deşi echipa de fotbal s-a înscris la AJF Sălaj pentru noul sezon, iar Primăria a alocat bani pentru stabilirea bugetului clubului, participarea în competiţie se află în ceaţă!

“Nu vor să-şi facă vaccin şi nu avem cum să plătim atâţia bani pentru teste. Suntem în stand-by şi aşteptăm să vedem ce se întâmplă. Clubul rămâne, nu se pune problema desfinţării şi urmează să fie stabilită şi organigrama clubului. Vom mai face şi un studiu să vedem de ce jucători vom avea nevoie în cazul în care vom participa şi vom vedea cum va fi. Bugetul clubului este stabilit, dar eu nu sunt de acord să plătim teste pentru jucători. Dacă vor să joace fotbal, trebuie să se vaccineze ca toţi oamenii. S-au vaccinat jucători mari de fotbal şi chiar preşedinţi de state şi noi nu ne putem vaccina la nivel local”.

Dumitru Petruş – primarul comunei Hida

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL