Connect with us

Social

Faţa nevăzută a evenimentelor Zilele Zalăului şi Zilele oraşului Cehu Silvaniei

Cu ocazia evenimentelor cultural-artistice desfăşurate la finalul săptămânii trecute în Sălaj, jandarmii au sancționat mai multe persoane pentru încălcarea normelor de conviețuire socială

La sfârșitul săptămânii trecute, jandarmii sălăjeni au asigurat măsuri de ordine publică la mai multe evenimente cultural-artistice organizate în spațiul public, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale în zona desfășurării acestora. Cele mai importante au fost aşa zisul eveniment “Zilele Zalăului”, denumit în acest an “Zalău Fest”, ce a avut loc în parcarea de la Value Centre, şi Zilele oraşului Cehu Silvaniei.

Pe timpul executării misiunilor au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în baza Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, în cuantum total de 4.500 de lei.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul din cadrul IJJ Sălaj anunţă că faptele de natură contravențională constatate au vizat: „provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice”, „săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare” și „apelarea, în mod repetat, la mila publicului”.

De exemplu, la Zalău, două persoane s-ar fi luat la harţă cu agenții de pază, pe motiv că nu au dorit să părăsească incinta complexului comercial.

De asemenea, a fost aplicată și o sancțiune contravențională, în cuantum de 500 de lei, pentru încălcarea Legii nr. 55/ 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Cu această ocazie, Jandarmeria recomandă cetățenilor care în perioada următoare aleg să participe la diverse manifestări în spațiul public, să adopte un comportament civilizat și respectuos față de ceilalți participanți, să evite implicarea în conflicte de orice natură și să respecte indicațiile forțelor de ordine.

Totodată, se face apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2.

    

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Social