Connect with us

Social

FOTO & VIDEO. Sute de sălăjeni, blocaţi ore în şir pe drumul ce duce spre mare

Din cauza unui grav eveniment rutier petrecut pe Valea Oltului, mii de maşini şi mii de oameni – între ei sute de turişti din Sălaj care mergea spre mare sau care se întorceau de pe litoral – au rămas mai multe ore blocaţi în trafic

Duminică după-amiază, undeva în jurul orei 13.30, pe Valea Oltului, a avut loc un grav accident rutier. Totul a avut loc la limita între judeţele Sibiu şi Vâlcea, pe raza localităţii Lazaret. Patru maşini şi nouă persoane au fost implicate în groaznicul eveniment.

Din primele cercetări ale Poliţiei, rezultă că şoferul (un bărbat de 54 de ani din judeţul Vâlcea) conducea un autoturism spre Vâlcea. La un moment dat, acesta ar fi încercat o depăşire pe linie continuă, a pătruns astfel pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus din sens opus.

În urma impactului, maşina care rula regulamentar a fost proiectată în alt autoturism condus pe aceeaşi direcţie, după care a ricoşat în alt autoturism, ce rula spre Sibiu.

Nouă victime au primit îngrijiri. A fost solicitat şi elicopterul SMURD

Din ultimele informaţii furnizate de ISU Vâlcea reiese că toate cele nouă victime au fost preluate de echipajele de intervenţie în stare conştientă după ce li s-au acordat primele îngrijiri medicale la faţa locului. Dintre acestea, patru au fost încadrate la codul verde de intervenţie, trei la codul galben şi două la codul roşu – cele mai grave.

Patru pacienţi au fost preluaţi şi transportaţi către Unitatea de Primiri Urgenţe Sibiu cu autospeciala pentru transport persoane şi victime multiple (două cod verde şi două cod galben); o victimă încadrată la cod verde a refuzat transportul; o victimă de cod roşu a fost preluată de un echipaj SMURD C pentru a fi transportată la UPU Sibiu; o alta tot de cod roşu – preluată de elicopterul SMURD Craiova, iar alte două victime – una de cod galben şi alta de cod verde – au fost preluate de echipajele SMURD Brezoi şi SAJ Vâlcea.

Sute de sălăjeni, blocaţi în trafic

Aceasta nu a fost totul, deoarece miile de maşini care rulau pe Valea Oltului au rămas blocate total în trafic, deoarece ambele sensuri de mers au fost oprite ore în şir!? Astfel, atât spre segmentul de drum către Râmnicu Vâlcea, cât şi cel spre Sibiu a fost paralizat până spre ora 16.30.

S-a făcut astfel un şir de maşini blocate de peste aproape 100 de kilometri, e vorba de mii de maşini!? Spre Sibiu, de exemplu, şirul de maşini blocate a ajuns până în autostrada A1 ce duce spre Sebeş!

A fost un calvar pentru mii de oamenii care au fost astfel obligaţi să rămână blocaţi în trafic, într-o zi caniculară, în care temperatura trecea peste 35°C.

În ambuteaj s-au aflat zeci şi zeci de maşini cu turişti din Sălaj care mergeau în concediu spre mare sau care se întorceau de pe litoral.

“Undeva după ora 15.00, am fost blocat în trafic. Veneam de la mare şi mai aveam cam 40 de kilometri până la Sibiu. Am stat în maşina aflată la soare vreo două ore. Mă aflam în autoturism cu soţia şi cu doi copii minori. Fără apă, fără mâncare, fără internet şi fără semnal la telefon. Când a fost redeschis traficul, am mers bară la bară până la autostradă. Am mai făcut încă o oră şi jumătate cu 10-15km/oră. A fost un chin total”, a menţionat un turist din Zalău pentru Ştirile din Sălaj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Social