Connect with us

JUDO

Sălăjeanul Alex Bologa, port-drapelul României la Jocurile Paralimpice de la Tokyo

“Este o mândrie. Este un vis de a duce drapelul României la cea mai importantă competiţie din lume”, a declarat Alex Bologa


A rămas complet nevăzător la vârsta de 7 ani, dar asta nu l-a împiedicat să viseze că poate să facă performanţă în sportul mondial. Vorbim despre Alex Bologa, un tânăr din Derşida, devenit cetăţean de onoare al comunei Bobota, după ce a cucerit medalia de bronz la Jocurile Paralimpice de la Rio în 2016 (judo).

De atunci şi până în prezent, ascensiunea lui Alex a fost una fulminantă, devenind campion european şi “culegând” alte zeci de medalii. Totuşi, visul său este să cucerească o nouă medalie la Jocurile Paralimpice. S-a pregătit intens şi chiar s-a aflat pe locul 1 în clasamentul general la judo paralimpic.

Astfel, tânărul îşi doreşte să pună mâna pe o medalie şi la Tokyo, acolo unde vor avea loc Jocurile Paralimpice la finalul lunii august. Pentru Alex Bologa, această competiţi va fi una mai specială, având în vedere că va fi port-drapelul României la Tokyo, alături de atleta Tabita Vulturar.

Mai este o lună de zile până la startul competiţiei din Japonia, iar Alex Bologa se pregăteşte la Cluj-Napoca, alături de antrenorul său, Tomi Gergely.

“Mă simt obosit, dar această oboseală duce la o pregătire bună şi care să-mi aducă o altă medalie la Jocurile Paralimpice. Mă aştept să  fie dificil (n.r. la Tokyo), în primul rând din cauza condiţiilor acestea pe pandemie. Va fi o competiţie super grea, deoarece vom fi cei mai buni sportivi din lume şi cred că fiecare dintre noi îşi doreşte o medalie şi va face tot ce ţine de el să o obţină”, a declarat Alex Bologa, pentru Paul Olar – reporter TVR.

În săptămânile care urmează, Alex se va pune la punct cu toate informaţiile vizavi de posibilii săi adversari de la Tokyo, totul pentru a cuceri o nouă medalie, poate una chiar mai strălucitoare decât cea obţinută la RIO de Janeiro în urmă cu 5 ani.

“O nouă medalie mi-ar confirma aşteptările pe care le am eu de la mine şi îmi doresc foarte mult să obţin o nouă medalie pentru că mi-ar confirma încă o dată că pot să mă autodepăşesc”, a mai spus Alex Bologa, pentru sursa citată.


 “Este o mândrie, este un vis de a duce drapelul României la cea mai mare competiţie din lume. Sper ca acest lucru să poarte noroc tuturor sportivilor paralimpici care vor concura la Tokyo”.

Alex Bologa


loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in JUDO