Connect with us

Actualitate

Stâlpi şi copaci căzuţi în Năpradea, Gâlgău şi Surduc în urma unei furtuni

Pompierii sălăjeni au intervenit prompt şi au reuşit să înlăture copacii şi stâlpii căzuţi. Totodată, pompierii au intervenit şi la o casă care a fost lovită de trăznet. Din fericire, nu au fost înregistrate victime


În urma fenomenelor meteorologice periculoase de cod portocaliu de ieri după masă, pompierii sălăjeni au fost solicitați să intervină la patru intervenții pe raza Uat-urilor Năpradea, Gâlgău şi Surduc.

Situații de urgență au fost generate de manifestarile meteorologice periculoase și au cuprins intervenția pompierilor pentru degajarea arborilor/stălpilor căzuti pe firele electrice/partea carosabilă sau acoperișuri, și la un incendiu petrecut în localitatea Vădurele unde anexa unei case a fost lovită de trăznet.

Important de precizat este faptul că în niciuna dintre situațiile gestionate de către pompieri nu au fost înregistrate victime.

Recomandări de la ISU Smurd Sălaj:

– în cazul unei situații de urgență reale, solicităm cetățenilor să anunțe de îndată evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112!;

– pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, recomandăm cetățenilor ca pe timpul căderilor de grindină și vijeliilor să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția, iar pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii, să parcheze autoturismele în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate;

– având în vedere posibilitatea averselor cu caracter torențial, îndemnăm populația din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării apei.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute și prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate