Connect with us

Sporturi

Patrik Bolduţ, ce performanţă. Elevul lui Sergiu Carp a câştigat un Circuit Naţional atât la simplu, cât şi la dublu!

După ce a devenit dublu vicecampion la Bucureşti, puştiul minune al tenisului sălăjean nu s-a mai gândit la altceva, decât la medalia de aur la Circuitul Naţional de la Brăila. A reuşit, şi nu doar la simplu, ci şi la dublu


Patrik Bolduţ a reuşit să obţină primele medalii la un Circuit Naţional, odată cu cele două finale disputate la Bucureşti. Imediat după turneul din capitală, elevul lui Sergiu Carp a plecat spre Brăila, acolo unde în zilele trecute s-a disputat Circuitul Naţional – Cupa Valmet, competiţie ce s-a desfăşurat sub egida Federaţiei Române de Tenis.

La acest turneu, Bolduţ a fost favoritul numărul 2 al competiţiei de simplu, iar elevul lui Sergiu Carp şi-a respectat blazonul şi s-a calificat fără probleme în fazele superioare ale competiţiei. 

Beneficiind de primul tur liber, tenismanul sălăjean a intrat direct în turul 2, fază în care a trecut lejer de Sebastian Lazarev, 6 – 0, 6 – 0. A urmat meciul din sferturile de finală, contra lui Nicholas Tănasă, meci de asemenea câştigat în două seturi, scor 6 – 1, 6 – 1.

În semifinale, Patrik a dat peste Andrei Grigore, favoritul numărul 4 al competiţiei. Meciul a fost unul disputat, iar în cele din urmă, Patrik a reuşit să se impună în două seturi, calificându-se în finală, acolo unde s-a duelat cu partnereul său de la dublu, David Cercel.

Meciul a fost la discreţia lui Patrik, puştiul pregătit de Sergiu Carp impunându-se în două seturi, 6 – 2, 6 – 3.

Astfel, Patrik Bolduţ a reuşit să câştige primul său Circuit Naţional şi a făcut-o în mare stil, având în vedere că adversarii i-au “furat” doar 9 game-uri de-a lungul turneului.

În ceea ce priveşte proba de dublu, la acest turneu, Patrik Bolduţ a făcut pereche cu acelaşi David Cercel, cei doi reuşind să ajungă până în finala competiţiei, acolo unde s-au duelat cu favoriţii principali, Darius Dorin şi Karlo Piticaru.

Primul set le-a aparţinut favoriţilor (6 – 3), însă, perechea Bolduţ – Cercel a revenit fantastic şi a câştigat setul al doilea (6 – 2), pentru ca în super tiebreak, cei din urmă să câştige cu 10 – 2.

Astfel, după medaliile de argint din Bucureşti, cuplul Bolduţ – Cercel a cucerit medaliile de AUR la Brăila.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 4 august.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Sporturi