Connect with us

TENIS

Mara Geiger şi Iris Cuceu, pe podium la Cupa Davis Class de la Zalău

Cele două tenismene de la CS ProTenis Şimleu Silvaniei şi Tenis Club Bogdan Cuceu au reuşit să obţină locul 2 la categoria de vârstă 16 ani, respectiv locul 3 la categoria de vârstă 10 ani


ACS Sergiu Carp Tennis Club a organizat la finele săptămânii trecute turneul Cupa Davis Class, competiţie desfăşurată sub egida Federaţiei Române de Tenis.

Directorul de turneu a fost Sergiu Carp, în timp ce arbitru principal al competiţiei a fost Andrei Brisc, un arbitru cu experienţă ce a oficiat la turnee WTA sau ATP, deşi are doar 20 de ani.

Revenind la competiţia de la Zalău, aceata s-a desfăşurat la Baza Sportivă de Tenis de pe bulevardul Mihai Viteazul şi a adunat la start zeci de participanţi din zonele limitrofe judeţului.

Organizatorii au propus patru categorii de vârstă pe tabloul fetelor, respectiv 10, 12, 14 şi 16 ani. La băieţi au fost trei categorii, 10, 12 şi 16 ani.

La start s-au aflat şi mai mulţi tenismeni din judeţul Sălaj, dar, cele mai bune rezultate au fost obţinute de către Mara Geiger şi tânăra Iris Cuceu – aflată la prima participare în cadrul unui turneu organizat de Federaţia Română de Tenis.

Mara Geiger este legitimată la CS ProTenis Şimleu Silvaniei şi a participat la categoria de vârstă 16 ani, alături de alte patru sportive. 

S-a jucat în sistemul fiecare cu fiecare, iar şimleuanca a reuşit să obţină trei victorii, fapt ce i-a asigurat locul 2. La această categorie s-a impus Giulia Târnovan cu 4 victorii.

În ceea ce o priveşte pe Iris Cuceu, tânăra tenismenă aflată la debut într-o competiţie FRT a participat la categoria de vârstă 10 ani. Sportiva legitimată la ACS Tenis Club Bogdan Cuceu vine după trei turnee câştigate în circuitul Tenis 10 FRT.

Deşi are doar 8 ani şi 8 luni, Iris a dat dovadă de multă ambiţie şi dăruire şi în cele din urmă a reuşit să urce pe podium încă de la prima participare într-o comeptiţie oficială organizată de Federaţia Română de Tenis.

“A fost un turneu de nivel mediu, de categoria I la 10 şi 16 ani şi la categoria II la 12 şi 14 ani. A fost un turneu organizat în special pentru copiii din Sălaj pentru a avea oportunitatea de a participa şi a strânge puncte. A fost destul de greu, pentru că nu am avut parte de sprijin din partea autorităţilor. Îmi va fi greu să organizez în continuare astfel de turnee pentru copiii din Sălaj dacă nu voi avea parte de sprijin. Costurile sunt ridicate, cu arbitri, premii, închirierea terenului de la Primărie. E destul de greu fără sponsori şi pe această cale ţin să le mulţumesc celor de la Davis şi Class pentru sprijinul oferit la acest turneu”, ne-a declarat Sergiu Carp.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS