Connect with us

Actualitate

Zi istorică pentru Agrij. Reţeaua de apă revine în administrarea Primăriei

În cadrul şedinţei ordinare de Consiliu Local din această dimineaţă, reţeaua de apă a revenit în administrarea Primăriei Agrij, după ce în ultimii ani a fost administrată de Compania de Apă, însă, cetăţenii au fost nemulţumiţi de tarifele mult prea mari


Cetăţenii din localitatea Agrij au fost nemulţumiţi după ce vechea administraţie din comună a cedat administrarea reţelei de apă din localitatea Agrij către Compania de Apă.

Odată cu cedarea serviciului, tarifele au crescut considerabil, astfel că locuitorii din centrul comunal nu au fost de acord cu această tranzacţie care a fost aprobată în 2016 şi implementată în anul 2018.

Astfel, din 2018 şi până în prezent, cetăţenii din Agrij plăteau aproape 9 lei pe metru cub, apă şi canal, în timp ce cetăţenii din Răstolţu Deşert plăteau doar 2 lei pentru reţeaua de apă care se afla în administrarea Consiliului Local.

Odată cu schimbarea administraţiei din comună, primarul Ştefan Berar a realizat un chestionar la nivelul localităţii Agrij, prin care întreba cetăţenii ce părere au despre revenirea administrării reţelei de apă de către Primăria Agrij, iar 98 % dintre aceştia au fost de acord.

Prin urmare, proiectul de hotărâre a intrat pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din această dimineaţă, fiind supusă la vot. Era nevoie de şase voturi pentru ca acest proiect să fie aprobat.

La şedinţa de azi, au fost prezenţi toţi consilierii, iar cei 4 de la PNL au votat pentru, la fel cum a făcut-o şi consilierul din partea Asociaţia Partida Romilor “Pro Europa”.

Însă, au rămas de votat cei patru consilieri PSD, trei dintre ei s-au abţinut de la vot, iar unul a fost de acord cu revenirea administrării serviciului de apă de către Primăria Agrij.

“Este o zi istorică pentru sătenii din Agrij. Aveam nevoie de şase voturi pentru ca reţeaua de apă să revină în administrarea noastră. Îi mulţumim domnului consilier PSD, Iulian Vlaicu, care a ales să lase culoarea politică deoparte şi a votat pentru cetăţeni. Când eşti votat să reprezinţi cetăţenii, trebuie să susţi opţiunea lor, iar Iulian Vlaicu asta a făcut. Cetăţenii şi-au dorit această modificare, lucru stabilit în urma unui chestionar la nivelul localităţii Agrij”, ne-a declarat Ştefan Berar, primarul comunei Agrij.

Conform celor spuse de primarul comunei, apa în Agrij vine prin cădere, dar în ultimii trei ani, cetăţenii plăteau taxe ca şi cum ar fi avut nevoie de sistem de pompare.

Însă, în cele din urmă, situaţia s-a rezolvat, iar reţeaua de apă din Agrij revine în administrarea Primăriei Agrij.

Prin urmare, şi cetăţenii din Agrij se vor bucura de aceleaşi tarife, precum cei din Răstolţu Deşert.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate