Connect with us

FOTBAL

S-a renunţat la încă un sălăjean. Sebastian Duma a fost pus pe liber

Fotbalistul nu va face parte din lotul pentru sezonul viitor, fiind pus pe liber deşi Sebastian Duma a fost cam cel mai bun jucător în primul sezon de existenţă al echipei zălăuane


În urmă cu câteva săptămâni, în lotul lui SCM Zalău se aflau nouă sălăjeni, însă au mai rămas doar şase.

Florinel Pop a plecat la Unirea Ungheni, după ce nu s-a înţeles la partea financiară cu SCM, în timp ce portarul Tudor Mare a fost anunţat că nu mai intră în calculele pentru sezonul viitor, în locul său fiind preferat un portar junior.

Aceeaşi soartă a avut-o şi Sebastian Duma. Fotbalistul zălăuan a fost jucător de bază la SCM, în sezonul 2019 – 2020, dar în  campionatul trecut în care echipa a luptat pentru promovare, Sebastian Duma a prins minute puţine.

Având în vedere că nu se mai încadrează regulii under, conducerea a preferat un alt jucător pe postul său, astfel că Sebastian Duma a fost anunţat că s-a renunţat la serviciile sale, deşi zălăuanul mai avea un an de contract.

Patru meciuri oficiale a apucat să prindă Sebastian Duma sub comanda antrenorului George Zima. Tehnicianul îl consideră un jucător cu calităţi, doar că a acumulat nemulţumiri vizavi de faptul că nu a prea jucat în ultimul sezon.

“Sebi este un jucător de calitate în relaţiile unu la unu pe faza ofensivă, iar caracterial este un băiat liniştit.Până să vin eu la Zalău poate a acumulat unele supărări legate de faptul că nu a prea jucat şi nu a mai reuşit să treacă peste aceste nemulţumiri. Eu am fost alături de el, dar din păcate, uneori trebuie să luăm decizii care nu sunt tocmai uşoare sau plăcute. El jucând în bandă era pe post cu juniorii pe care trebuie să-i folosim în urma regulii under şi se află în aceeaşi situaţie ca sezonul trecut. Are nevoie să joace constant şi o noua provocare, un nou mediu îl poate ajuta să performeze. Ii doresc mult succes şi să aibă mereu încredere în el deoarece are potenţial de a evolua, totul depinde de el”, ne-a declarat antrenorul George Zima.

Sebastian Duma a făcut junioratul la FC Zalău şi la Atletic Zalău. A debutat în Liga a III-a la doar 16 ani la FC Zalău, iar pentru o perioadă scurtă a jucat în Liga a III-a şi la Unirea Dej. Zălăuanul a jucat şi în Liga a IV-a, la Unirea Mirşid, cu care a reuşit promovarea.

Am fost informat că nu mai intru în planurile lor şi voi pleca de la SCM Zalău. Am jucat doi ani la această echipă, dar dacă aceasta este decizia conducerii, viaţa merge înainte. Sunt puţin supărat, dar nu este un capăt de lume. Voi vedea dacă voi putea ajunge la o altă echipă, iar dacă nu este posibil să şi renunţ la fotbal. În momentul de faţă sunt deschis la orice. În primul sezon am avut un tur bun, în care am jucat meci de meci, după care am fost ţinut pe bancă, dar consider că am avut unele realizări şi în meciurile în care am intrat pe parcurs

Sebastian Duma

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL