Connect with us

Sporturi

Patrik Bolduţ, dublu vicecampion la Circuitul Naţional de la Bucureşti

Puştiul minune al tenisului sălăjean a reuşit să ajungă până în finală, atât în proba de simplu, cât şi în cea de dublu. Elevul lui Sergiu Carp a pierdut dramatic finala de la simplu, în supertiebreak


Patrik Bolduţ continuă să facă senzaţie. Puştiul pregătit de Sergiu Carp nici nu mai are nevoie de prezentare, cele 20 de turnee câştigate până la vârsta de 11 ani şi jumătate fiind oglinda potenţialului imens pe care tânărul tenisman îl are.

Săptămâna trecută, Patrik s-a aflat la Bucureşti, acolo unde a participat la Circuitul National FRT – Memorialul Mihai Tudor. Powered by Decathlon. Datorită poziţiei bune din clasamentul FRT, Patrik a intrat direct pe tabloul principal al competiţiei, fiind favoritul numărul 3.

Însă, fiind un Circuit Naţional, sălăjeanul a intrat încă din primul tur, chiar dacă avea statut de favorit. N-a fost o problemă pentru puştiul minune al tenisului sălăjean, deoarece Patrik a trecut în două seturi de Karl Feig.

A urmat încă un meci câştigat lejer de Patrik, scor 6 – 1, 6 – 4 în faţa lui Darius Crăciun, iar Patrik era în sferturile de finală.

În această fază, sălăjeanul a dat peste Tudor Preda (favorit numărul 8), dar, similar cu primele două meciuri, elevul lui Sergiu Carp a câştigat partida în două seturi.

În semifinale, Bolduţ s-a înfruntat cu Darius Dorin (LPS Mircea Eliade Bucureşti), favoritul numărul 2 al competiţiei. A fost un meci mult mai echilibrat, iar după ce Patrik a câştigat primul set (6 – 3), Darius a câştigat setul 2 (6 – 4).

În super tiebreak, elevul lui Sergiu Carp a câştigat cu 10 – 5 şi s-a calificat în premieră în FINALA unui Circuit Naţional.

În ultimul act, Patrik Bolduţ s-a duelat cu Tudor Zecher, iar cei doi tenismani şi-au împărţit primele două seturi, astfel că a fost nevoie de supertiebreak pentru a se stabili câştigătorul. A fost un echilibru între cei doi, dar în cele din urmă, Zecher s-a impus dramatic, cu 10 – 8.

Mai mult, Patrik Bolduţ a ajuns până în finala competiţiei şi în proba de dublu, acolo unde a făcut un cuplu excelent cu David Cercel (CSM Bucureşti). Cei doi au reuşit să câştige în două seturi toate meciurile disputate în drumul spre marea finală.

Din păcate, drumul lor la acest turneu nu a fost încununat cu o victorie, deoarece perechea Dorin Darius – Karlo Piticaru s-a impus în două seturi.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 28 iulie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Sporturi