Connect with us

Actualitate

Bilanţ negru în primele 6 luni din acest an. 11 morţi şi 25 de răniţi grav în accidente rutiere

În primele 6 luni ale anului 2021, în județul Sălaj, s-au produs 32 de accidente de circulație grave, soldate cu 11 morți și 25 de răniți grav


Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj, prin structurile de poliție rutieră, în perioada analizată, a organizat și desfășurat 420 de acțiuni cu efective mărite, având ca scop combaterea principalelor cauze generatoare de accidente și creșterea gradului de disciplină rutieră.

Prin raportare aceeași perioadă a anului trecut, în ceea ce privește accidentele grave, în 2021 s-a înregistrat un număr cu 15 mai mic decât în primele 6 luni ale anului 2020.

De asemenea, numărul persoanelor rănite grav a scăzut cu 25, însă și-au pierdut viața pe șosele, cu 4 persoane mai mult.

În comparație cu primele 6 luni ale anului 2019, când s-au înregistrat 60 de accidente grave, soldate cu 14 morți și 56 de răniți, în prima jumătate a anului curent s-au înregistrat scăderi majore, respectiv s-au produs cu 28 de accidente grave mai puțin.

Totodată, numărul persoanelor decedate a scăzut cu 3, iar cel al persoanelor rănite grav, cu 31.

Analiza dinamicii accidentelor grave înregistrate în primele 6 luni ale anului curent arată că cele mai multe accidente s-au produs din cauza abaterilor comise de conducătorii de autovehicule, 26 din totalul de 32. Acestea s-au soldat cu 9 morți și 21 de răniți grav.

Principalele cauze generatoare de accidente au fost:

Cele mai multe accidente grave s-au produs din cauza neacordării priorității de trecere pietonilor: 5 evenimente rutiere, în care și-au pierdut viața 2 persoane și alte 3 au fost rănite grav.

Următoarea cauză a constat în neacordarea prioritate vehicule4 evenimente rutiere, soldate cu 1 mort și 3 persoane rănite grav.

Șoferii, care au avut alte activități de natură a le distrage atenția, au provocat accidente, soldate cu 3 decese și 1 persoană rănită grav, iar cei care nu au adaptat viteza la condițiile de drum, au provocat accidente, în urma cărora 3 persoane și-au pierdut viața și una a fost rănită grav.

Din cauza abaterilor comise de pietoni, s-au produs 4 accidente grave, soldate cu 1 mort și 3 răniți grav.         

Bicicliștii au fost disciplinați, deoarece din cauza abaterilor comise de această categorie de participanți la trafic, s-a înregistrat un singur accident de circulație soldat cu o persoană rănită grav.

Analizând consecințele pe care le-au produs, constatăm că, din cauza neatenției în conducere și a neadaptării vitezei la condițiile de drum, 6 persoane și-au pierdut viața.

Polițiștii rutieri acționează zilnic, pe șoselele din  județ, pentru prevenirea accidentelor de circulație, combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, dar și pentru a sprijini și îndruma participanții la trafic.

Având în vedere datele expuse anterior, precum și situația tragică de la sfârșitul săptămânii trecute, 23-25 iulie, când, pe șoselele din țară, și-au pierdut viața 28 de persoane, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj vă recomandă:

“Fiți prudenți și atenți în intersecții și acordați prioritate de trecere vehiculelor care au acest drept;

Reduceți viteza la apropierea de trecerile pentru pietoni, pentru a fi în măsură să anticipați acțiunile acestora;

Adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum și de trafic;

Nu folosiți telefonul mobil în timpul condusului decât în modul „mâini libere”, nu scrieți mesaje, nu desfășurați niciun fel de activități de natură a vă distrage atenția de la trafic;

Nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare;

Folosiţi centura de siguranţă – vă poate salva viaţa în caz de accident;

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice;

Nu uitați! Cei dragi vă așteaptă acasă!.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate