Connect with us

Administraţie

FOTO – Primăria Chieșd a amenajat o fântână arteziană în Sighetu Silvaniei

Investiția a fost realizată cu bani de la bugetul local, iar pentru această lucrare, Primăria Chieșd a alocat 70.000 de lei. “Apa este foarte bună şi are un gust bun”, spune primarul Leontin Chiş

Pe timp de vară, când multe localităţi s-au confruntat cu probleme la apă, Primăria Chieşd a venit cu o investiţie extrem de utilă pentru locuitorii din satul Sighetu Silvaniei.

Administraţia locală a amenajat o fântână arteziană cu bani de la bugetul local, de unde s-au alocat aproximativ 70.000 de lei. Lucrările s-au finalizat, iar joi s-a pus în funcţiune cişmeaua, astfel că toţi locuitorii pot beneficia de apă de calitate pentru orice trebuinţă în gospodărie.

“Consider că este o invetiţie utilă. Apa este foarte bună şi are un gust bun. Pentru orice trebuință, oamenii pot veni după apă la fântâna arteziană”, spune primarul Leontin Chiş.

Fântâna arteziană a fost amenajată lângă căminul cultural din Sighetu Silvaniei. Lucrarea a constat în forarea unui puţ la 200 m adâncime şi montarea unei pompe, astfel că apa vine la suprafaţă prin pompare.

“După pompa care s-a instalat se preconizează un volum de 1,5 m.c pe oră. Parcă este mai bună ca și apa de la arteziana din Chieșd”, ne-a declarat Leontin Chiş.

Primăria Chieşd a mai amenajat o fântână arteziană şi în centrul comunal, care a fost dată în folosinţă în 2019.

Trebuie amintit că în comună se lucrează şi la măreţul proiect de extindere a reţelei de apă şi canalizare, lucrare ce are şanse să fie terminată până la final de an.

“Se lucrează la bazinul de captare şi la extinderea staţiei de epurare. Sper ca până în decembrie să fie finalizate lucrările”, a precizat Leontin Chiş.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Administraţie