Connect with us

FOTBAL

Rapid Jibou şi Sportul Şimleu deschid “balul” în noul sezon cu un meci în Cupa României

Cele două grupări care s-au luptat pentru supremaţie în Liga a IV-a, în sezonul 2019 – 2020 se duelează în faza I a Cupei României, miercuri după-amiază, la Jibou. Sportul Şimleu este favorita partidei, fiind echipa ce provine dintr-o ligă superioară, însă Rapid Jibou vrea să se ridice la nivelul adversarei şi chiar să producă surpriza

Miercuri, ora 17.30,Stadion “Rapid” din Jibou: Rapid Jibou – Sportul Şimleu

În sezonul 2019 – 2020, Rapid Jibou şi Sportul Şimleu s-au luptat pentru supremaţie în Liga a IV-a, însă campioantul s-a întrerupt brusc din cauza pandemiei, într-un moment în care Sportul Şimleu era în fotoliul de lider, la egalitate de puncte cu Rapid Jibou.
Campionatul nu s-a mai reluat şi nu s-a mai organizat nici finala dintre primele două clasate, astfel că în vara trecută, Sportul Şimleu a fost desemnată de AJF Sălaj să participe la barajul de promovare. Gruparea de sub Măgură a ajuns în Liga a III-a, în timp ce Rapid Jibou a rămas tot în Liga a IV-a, dar nu a reuşit promovarea nici în această vară.

La aproape doi ani distanţă de când cele două grupări erau rivale în Liga a IV-a, Rapid Jibou şi Sportul Şimleu se află din nou faţă în faţă în primul meci oficial din noul sezon.
Cele două grupări sălăjene îşi dau întâlnire în faza I a Cupei României, într-un meci programat miercuri după-amiază, de la ora 17.30, pe Stadionul “Rapid” din Jibou.


Rapid Jibou a câştigat faza judeţeană a Cupei României şi a ajuns în faza naţională unde are ocazia să îşi măsoare forţele cu o echipă de Liga a III-a.De departe, Sportul Şimleu este favorită certă în meciul de miercuri, fiindcă este echipa ce provine dintr-o ligă superioară şi vine după un campionat bun făcut în Liga a III-a, unde s-a clasat pe locul 6. Din punct de vedere al lotului şi mai ales al pregătirii fizice, între cele două echipe este o diferenţă mare, dar Cupa României a fost mereu competiţia surprizelor, astfel că Rapid Jibou va încerca să producă surpriza.

Gruparea antrenată de Florin Morar porneşte cu şansa a doua, având şi câteva lipsuri importante în lot. De cealaltă parte, Sportul Şimleu nu poate conta pe Gabriel Caba şi Olimpiu Ardelean, însă zilele trecute preşedintele Ioan Gurzău s-a aflat la Bucureşti pentru a rezolva transferurilor jucătorilor veniţi în această vară. În afară de Cătălin Pop, toţi ceilalţi cinci jucători transferaţi în această vară pot juca încă din primul meci oficial al sezonului.

Sportul Şimleu abordează acest meci de Cupa României după o pregătire intensă de trei săptămâni, dar şi după trei meciuri amicale. Formaţia antrenată de Dacian Nastai se află în plin cantonament, pe când Rapid Jibou a efectuat doar câteva antrenamente după ultimul meci, cel din finala cu Venus Giurtelec.

Chiar dacă nu are un obiectiv anume în Cupa României, Sportul Şimleu vrea un parcurs cât mai lung, astfel încât să îşi omogenizeze echipa până la începerea campionatului. În sezonul trecut, Sportul Şimleu a ajuns până în faza a III-a a Cupei României. Şimleuanii au trecut de SCM Zalău şi CSM Sighetu Marmaţiei, iar în faza a III-a aufost eliminaţi de C.S.C. Sânmartin.

Partida dintre Rapid Jibou şi Sportul Şimleu va fi arbitrată de o brigadă sălăjeană formată din Răzvan Lădar – Flavius Seiche şi Alexandru Turian, în timp ce observator a fost delegat Melian Nădăşan din Ţaga (jud.Cluj).

Rapid Jibou a bifat două transferuri înaintea meciului de Cupă

Câştigătoarea minicampionatului din Liga a IV-a şi a fazei judeţene a Cupei României începe noul sezon cu un meci împotriva celor de la Sportul Şimleu, în faza I a Cupei României. Gruparea de pe Someş are în faţă o echipă de Liga a III-a, dar speră să producă surpriza, iar în acest sens şi-a întărit lotul pe ultima sută de metri. Înaintea meciului de miercuri, Rapid Jibou a bifat două transferuri şi şi-a întărit lotul cu Marius Haiduc şi Tonko Robert. Ambii jucători vin de la Dumbrava Gîlgău unde au mai lucrat cu antrenorul Florin Morar.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL