Connect with us

HANDBAL

Gheorghe Tadici: “Ne aşteaptă un campionat infernal”

După ce în campionatul trecut s-a clasat pe locul 9, tehnicianul de la HC Zalău spune că misiunea echipei zălăuane va fi mult mai dificilă din campionatul următor, care se anunţă mult mai disputat, după transferurile sonore pe care le-au făcut multe echipe în această vară


Liga Naţională revine la formatul cu 14 echipe, după ce în sezonul trecut, competiţia s-a desfăşurat cu 16 echipe la start. În campionatul trecut, HC Zalău s-a clasat pe locul 9, însă a jucat toate meciurile în deplasare, după ce Liga Florilor s-a desfăşurat sub formă de turnee.

Pentru campionatul următor misiunea formaţiei sălăjene va fi una dificilă, ţinând cont  că majoritatea echipelor s-au întărit în această vară, iar cel puţin şapte echipe vor avea obiectiv de cupe europene.

“Va fi o ligă infernală, cu 14 echipe. Sunt multe jucătoare străine, experimentate care ar trebui să aducă un plus. Foarte multe jucătoare au migrat dintr-o parte în alta, iar la sporturile de echipă este cel mai tare campionat, Liga Naţională feminină, care este cotat în primele trei locuri din Europa. Multe echipe cu obiectiv de primele 5 locuri. Înainte de începerea campionatului vom comunica şi noi obiectivul. Suntem pe locul 12 – 13 ca şi buget dar mai sper în câţiva oameni care doresc să ne ajute şi să fie alături de noi”, spune Gheorghe Tadici.

Chiar dacă nivelul campionatului din România a crescut după transferul unor jucătoare străine de valoare, antrenorul de la HC Zalău nu este de acord cu salariile mari pe care le oferă unele echipe, din bani publici.

“Sunt peste 70 de jucătoare străine, care vin şi pleacă după un an sau doi. Îşi rezolvă problemele şi interesul de contracte, din banul public, datorită unor oameni care nu prea apreciază banul public. Să apară asemenea discrepanţe în contractele unor jucătoare nu este corect. Nici competiţia nu mi se pare corectă. Sunt vreo 4 echipe care nu au identitate. Au câte 9 -10 jucătoare străine cu contracte nesimţite, atâta timp cât sunt din banul public. Mai vin şi spun că reprezintă comunitatea şi ce rezultate au. Acestea sunt rezultate cumpărate, lucru care nu ajută la reprezentarea handbalului românesc, la nivel de echipă naţională.La nivel de cluburi se ating nişte obiective, dar nu ştiu care este satisfacţia acestor echipe”, a spus Gheorghe Tadici, care în cadrul conferinţei de presă a ţinut să aducă mulţumiri sponsorilor de la HC Zalău, în special celor mai importanţi, Ady Com şi Cento Trans.

“Fără cei doi nu ştiu cum ne-am fi putut desfăşura activiatea în condiţii normale”, a punctat Tadici.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL