Connect with us

HANDBAL

FOTO. HCS Dinamyc Zalău, la prima experienţă de handbal pe plajă

Clubul condus de Adriana Ştefănescu a participat la Cupa Şagu Beach Handball cu o echipă de juniori A, la care şi-a făcut debutul şi Lucas, în vârstă de doar 10 ani


Fosta handbalistă Adriana Inoan care în carieră a trecut şi pe la Silcotub Zalău, s-a ocupat de organizarea Cupei Şagu Beach Handball, o competiţie aflată la prima ediţie. 

Cu toate acestea, turneul a stârnit interesul multor echipe, astfel că la start s-au numărat nu mai puţin de 12 echipe de băieţi şi 6 echipe de fete.

HCS Dinamyc Zalău a luat fiinţă anul acesta, iar la competiţia din judeţul Arad a participat cu o echipă de juniori A, clubul aflându-se la prima competiţie oficială din istorie. 

Cele 12 echipe de băieţi au fost împărţite în două grupe, iar zălăuanii au terminat pe locul 5 în grupa lor, reuşind să câştige meciul împotriva celor de la Şagu Inoan Arad.

Regulile diferă faţă de handbalul în sală, dar cu toate acestea, zălăuanii au făcut o figură frumoasă şi au primit încurajări de la toată lumea, unele meciuri fiind pierdute la limită.

În echipa zălăuanilor a evoluat şi Lucas, fiul antrenoarei, care la doar 10 ani a jucat o repriză întreagă împotriva unor băieţi cu 6 – 7 ani mai mare decât el.

“Organizarea a fost excepţională, iar totul a fost la superlativ. Adriana Inoan este o adevărată profesionistă şi totul a decurs conform planului. Ne întoarcem cu gânduri bune şi sperăm să putem organiza şi la Zalău un astfel de turneu de handbal pe plajă”, spune Adriana Ştefănescu.

De precizat este faptul că la turneul de la Şagu, meciurile au fost arbitrate de către arbitre EHF, internaţionale, de handball beach.

“Noi ne-am pregătit doar două săptămâni şi regulile le-am învăţat din mers. S-a văzut că suntem novice în beach handball, dar toate echipele ne-au încurajat. A fost o experienţă foarte frumoasă. Mă bucur că am câştigat un meci, nu mi-a venit să cred”, ne-a declarat Adriana Ştefănescu, antrenoarea de la HCS Dinamyc Zalău.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL