Connect with us

Actualitate

Situaţia apei din comuna Zimbor

Deşi lumea a vociferat cu privire la problemele sesizate în Sâncraiu Almaşului, autorităţile locale vin cu precizări şi anunţă că în două-trei zile problema va fi rezolvată


În ultimele zile, o parte dintre locuitorii localităţii Sâncraiu Almaşului, comuna Zimbor, şi-au manifestat nemulţumirile în mediul online, vizavi de lipsa apei. Însă, autorităţile locale vin şi precizează ce s-a întâmplat şi când va fi remediată problema.

Concret, în Sâncraiu Almaşului, în partea de jos a satului există o fântână cu robinet de la care locuitorii zonei respective se alimentau cu apă. Însă, conducta se afla într-o zonă prin care va trece o porţiune din Autostrada Transilvania.

Însă, constructorii au menţionat faptul că nu este permis ca acea conductă să fie acolo, astfel că din acest motiv, apa a fost oprită. Însă, autorităţile locale lucrează la asta, iar cu ajutorul utilajelor de la Primărie, problema va fi remediată în cel mai scurt timp.

De altfel, comuna Zimbor este inclusă în măreţul proiect de aducţiune de apă din lacul Tarniţa, proiect finanţat prin POIM.

În aceste condiţii, administraţia locală nu va mai investi masiv în reţeaua de apă, având în vedere că au început deja lucrările în cadrul acelui proiect pe POIM.

Comuna Zimbor face parte din acel proiect alături de comuna Sânmihaiu Almaşului, lucrările fiind începute în comuna din urmă. Însă, autorităţile locale sunt optimiste că în acest an vor începe lucrările şi la Zimbor.

Termenul de finalizare al lucrărilor este anul 2022.

În ceea ce priveşte situaţia satului Dolu, care nu este inclus în proiectul pe POIM, autorităţile doresc să găsească o soluţie, împreună cu cei de la Compania de Apă Someş. În aceste condiţii, Primăria urmează să asigure materialele necesare, iar cei de la Companie se vor ocupa de manoperă, astfel încât fiecare casă din sat să aibă apa trasă.

În prezent, Primăria Zimbor a asigurat un puţ, forat la o adâncime de 200 de metri, în curtea căminului cultural, puţ de la care lumea se poate alimenta cu apă potabilă.

“Oamenii trebuie să înţeleagă că nu mai avem voie să investim în reţele de apă, din moment ce comuna noastră este inclusă în proiectul prin POIM. Se vor rezolva toate, trebuie să avem răbdare, pentru că sunt de parcurs câteva etape”.

Gabriel Mureşan – primarul comunei Zimbor

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate