Connect with us

FOTBAL

Rapid Jibou nu a fost primită în Liga a III-a. Doar şase locuri libere

Din totalul de 100 de echipe care au obţinut dreptul de a evolua în Liga a III-a, s-au înscris 94. Rapid Jibou a sperat că va fi primită în eşalonul al treilea şi a înaintat o cerere la FRF, însă cele şase locuri libere au fost ocupate de patru echipe retrogradate şi de două echipe “satelit”, CFR Cluj II şi FC Argeş II


An de an, la Jibou se vorbeşte de câştigarea campionatului Ligii a IV-a şi de promvoarea în Liga a III-a.

Formaţia jibouană a reuşit în acest an să câştige minicampionatul Ligii a IV-a, însă nu a izbutit să treacă şi de barajul de promovare. FRF a modificat sistemul, astfel că pentru grupările din Liga a IV-a a fost mult mai greu de promovat, în condiţiile în care au întâlnit echipe de Liga a III-a.

Rapid Jibou a dat peste Luceafărul Oradea, ultima clasată din Seria a X-a. Dacă în tur, scorul a fost 1 – 1, în retur, Luceafărul a fost superioară şi s-a impus cu 6 – 3, astfel că şi-a păstrat locul în Liga a III-a.

Imediat după acel meci, gruparea de pe Someş anunţa că a trimis o cerere la FRF, ca în cazul în care vor fi locuri libere să fie primită în Liga a III-a.

Şansele jibouanilor de a face pasul sper eşalonul superior au fost foarte mici de la bun început, mai ales că în această vară, foarte puţin echipe s-au retras din Liga a III-a.

Au fost doar şase locuri libere, care imediat s-au ocupat cu patru echipe retrogradate din Liga a III-a, ce au pierdut meciurile de baraj, CS Făurei, Universitatea Craiova II, FC Hermannstadt II şi Minerul Costeşi, iar celelate două locuri au fost ocupate cu  echipel CFR Cluj II şi FC Argeş II. 

”Ia act de informarea formulată de Departamentul Competiţii cu privire la situaţia înscrierilor echipelor în Campionatul naţional Liga a 3-a, respectiv 94 de cereri de înscriere din totalul de 100 de cluburi care deţineau acest drept. Prin urmare cele 6 locuri vacante se vor completa cu cele 4 echipe dintre cele 8 retrogradate şi care şi-au exprimat dorinţa de a continua în Liga a 3-a, respectiv CS Făurei, Universitatea Craiova 2, AFC Hermannstadt 2, ACS Minerul Costeşti, precum şi cu 2 echipe (FC CFR Cluj 2 şi ACS Campionii FC Argeş 2) în conformitate cu prevederile art 19 alin. 9 din ROAF”, a fost decizia de luni a Comitetului Executiv.

Rapid Jibou rămâne în Liga a IV-a şi va pregăti startul următorului sezon cu acelaşi obiectiv: câştigarea campionatului şi promovarea în Liga a III-a.

Cel mai probabil, gruparea de pe Someş va avea ocazia să joace cu o echipă de Liga a III-a săptămâna viitoare, în prima fază a Cupei României.

În ediţia 2021 – 2022 a Ligii a III-a vor participa 100 de echipe împărţite în 10 serii de câte 10 echipe.

După sezonul regulat în care se vor juca 18 etape, în fiecare serie se va juca un play-off, unde se vor califica primele patru clasate, iar echipele de pe locurile 5 – 10 vor evolua în play-out.

În play-off se va juca tur-retur-tur, cu un total de 9 etape, iar în play-out vor avea loc 10 etape (tur-retur). La barajul de promovare se vor califica primele două clasate din fiecare serie.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL