Connect with us

Social

VIDEO – Intervenţie curajoasă pe Someş a “dacului” Doru Meseşan. “În această zonă au murit înecaţi trei prieteni de-ai mei!?”

Bravul jibouan a intrat în curenţii puternici ai Someşului pentru a ajuta echipajele de intervenţie de la ISU SĂlaj, în acţiunea de salvare a unui turist


Un grup de turişti din Secuime – aflaţi duminică în vizită pe Someş – au trecut prin momente groznice. Mai mulţi dintre aceştia au desfăşurat sporturi nautice pe râul Someş: caiac şi canoe.

La un moment dat, turiştii au ajuns cu ambarcaţiunile într-o zonă periculoasă a Someşului, o zonă în care există curenţi extrem de puternici.

Câţiva dintre turişti, care practicau canoe, au reuşit să se salveze. Un alt turist – din câte se pare acesta venise în Sălaj de prin judeţul Harghita, care practica caiac, s-a răsturnat cu ambarcaţiunea în apă.

Pompierii militari au fost solicitaţi să intervină la salvarea turistului. La venirea echipajelor de intervenţie, bărbatul se ţinea ca şi cu dinţii de caicul răsturnat. Salvatorii au intervenit cu două bărci pneumatice şi într-un târziu au extras şi salvat persoana din apele tulburi ale Someşului.

Martorii spun însă că intervenţia pompierilor a fost una cam… stângace!? Din câte se pare, unul dintre pompieri chiar a căzut în apă din cauza lipsei de experienţă în astfel de intervenţii.

Ajuns întâmplător în zonă, “dacul” Doru Meseşan, cel care acum trei ani a participat cu succes la show-ul Exatlon de la Kanal D, a venit în sprijinul echipajelor de intervenţie.

“Când am ajuns eu în zonă, pompierii erau panicaţi. Reuşiseră să scoată omul din apă, dar o barcă luase apă, iar unul dintre pompieri căzuse în râu… Parcă pompierii au fost mai speriaţi decât cel pe care l-au salvat şi nu au mai avut curajul să se bage înapoi în apă, pentru a recupera ambarcaţiunea. Atunci, am decis să intru eu în apă, pentru că mă pricep mai bine. Am cerut o vestă de salvare de la un pompier… Nu prea se pricep ei cu apa şi nici nu mi-au dat vestă. Până la urmă, le-am cam dat lecţii. Am cerut o vestă de salvare de la un pompier. Oricum, eu am o pregătire fizică bună şi am fost mult mai pregătit decât ei. În plus, ştiu bine locurile. În această zonă au murit înecaţi trei prieteni de-ai mei, când eram copii!? Cred că e cel mai periculos loc de pe Valea Someşului. Dacă te prinde acolo curentul, e jale mare. Dacă nu veneau pompierii, nu ştiu cât mai rezista bărbatul în curentul acela“, a menţionat Doru Meseşan pentru Ştirile din Sălaj.

https://youtu.be/XR7-zYWQJSA

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social