Connect with us

Actualitate

La un pas de tragedie. Un bărbat s-a răsturnat cu caiacul în râul Someş

Pompierii sălăjeni au reuşit să salveze bărbatul care se afla într-o zonă periculoasă a râului din cauza curenţilor extrem de puternici


Duminică dimineaţa, la dispeceratul ISU-Ambulanţă a fost primit un apel care semnala că o persoană care desfăşura o activitate de agrement pe râul Someş s-a răsturnat cu un caiac.

Imediat, la faţa locului s-au deplasat pompierii jibouani care au găsit victima care se ţinea de caicul răsturnat într-o zonă periculoasă a râului din cauza curenţilor extrem de puternici (între zona digului şi staţia de pompe).

Salvatorii au intervenit cu două bărci pneumatice şi au extras şi salvat persoana (un bărbat de aproximativ 35 de ani) care a fost asistată de către un echipaj SMURD fără a fi necesar transportul acesteia la spital.

De precizat că în ajutor au venit și voluntari. Drintre aceștia s-au aflat și Doru Meseșan, cel care doar în ultima lună a pus umărul la finalizarea cu brio a altor două cazuri delicate, în care au fost persoane dispărute au fost găsite tefere.

Martorii spun că bărbatul, originar din Harghita, ar fi ajuns în zonă împreună cu alți turiști din Secuime.

“Pe această cale dorim să tragem un semnal de alarmă, iar pentru evitarea producerii unor tragedii recomandăm cetăţenilor care doresc să practice aceste tipuri de activităţi, să manifeste prudenţă şi să îşi i-a toate măsurile de siguranţă pe timpul desfăşurării acestora”, transmite ISU Sălaj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Actualitate