Connect with us

ALTE SPORTURI

FOTO. CTM Someşul Someş Odorhei, pe podium la Trofeul Busola Carpatină

Clubul de Turism Montan s-a clasat pe locul 3 în clasamentul general, dar a reuşit şi două locuri 1 în probele de Alpinism şi Slideshow


În luna martie a acestui an, am avut onoarea să prezentăm cititorilor noştri povestea Clubului de Turism Montan Someşul Someş Odorhei, o poveste fascinantă, trăită pe culmi şi versanţi abrupţi unde peisajele îţi taie respiraţia.

Pe lângă escaladări, clubul sălăjean participă şi la competiţii de turism montan, ultimul concurs având loc chiar la finele săptămânii trecute.

CTM Someşul Someş Odorhei s-a aflat la startul Trofeului Busola Carpatină, alături de alte 13 echipe.

Pentru ediţia a XI-a a competiţiei, organizatorii au propus mai multe probe, precum regularitate (drumeţie montană), orientare, test zonă, alpinism, foto, slideshow şi cultural.

Sălăjenii s-au descurcat cel mai bine la alpinism şi slideshow, probe la care au obţinut locul 1. La probele de fotografie şi surpriză, CTM Someşul a ocupat locul 2.

În clasamentul general al concursului, echipa sălăjeană s-a clasat pe locul 3. A fost al doilea concurs de anul acesta pentru CTM Someşul, după Trofeul Creste Înzăpezite din luna martie, acolo unde sălăjenii au ocuapt tot un loc 3 în clasamentul general.

Ediţia a XI-a a Trofeului Busola Carpatină a fost câştigată de Cutezătorii Munţilor Satu Mare, în timp ce pe locul 2 s-a clasat Creasta Cocoşului Baia Mare.

“A fost un pic de furtună după masă, dar apoi totul a fost frumos, cu proba de cultural la foc de tabără. În traseul de drumeţie, din Defileul Lăpuşului s-a ajuns la Piatra Cerbului şi la Cascada Pişătoarea”, ne-a spus Alexandru Pop – preşedintele Clubului de Turism Montan Someşul Someş Odorhei.

Delegaţia clubului din Someş Odorhei a fost formată de Alexandru Pop, Raluca Pop, George Raţ, Cosovan Alexandru, Cosovan Gabriela,  Remus Silaghi, Mihai Mişa , Bogdan Tarţa, Iulia Raţ, Alexandru Roatiş, Mariana Raţ.

Următoarea competiţie la care va participat clubul sălăjean va avea loc în luna septembrie, când CTM Someşul va organiza ediţia a XI-a a Trofeului “Someşul”, în perioada 3 -5 septembrie.

După această competiţie, sălăjenii vor participa în perioada 10 – 12 septembrie la Trofeul Tur Alpin Făgăraş de la Breaza.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ALTE SPORTURI