Connect with us

Actualitate

FOTO. Primăria Jibou modernizează satele Var şi Cuceu

Administraţia locală nu uită de satele aparţinătoare oraşului şi prin diverse proiecte reuşeşte să modernizeze infrastructura sau diferite clădiri aflate într-o stare deplorabilă. Recent, Primăria Jibou a finalizat proiectul de reabilitare şi modernizare rigole pluviale în satele Cuceu şi Var


Jiboul se schimbă la faţă cu fiecare proiect dus la bun sfârşit de administraţia locală. Dar ce se întâmplă cu satele aparţinătoare orăşelului de pe Someş.

Se întâmplă, asta am putea spune. Primarul Dan Ghiurco nu uită acele sate şi lucrează în permanenţă pentru a creşte nivelul de trai şi în localităţile respective.

Astfel, în localitatea Var, administraţia locală din Jibou a reuşit să asfalteze patru străzi, fiind reabilitat şi căminul cultural care a fost dotat şi cu mobilier.

A fost amenajată zona centrală şi au fost reabilitate şanţurile, acostamentele şi accesele la proprietăţi.

Totodată, în această localitate s-au realizat lucrări importante în centrul satului unde terenul o lua la vale.

S-a lucrat mult şi la Cuceu, acolo unde cinci străzi au fost modrenizate, fiind reabilitat şi drumul principal a ieşirea spre Dobrin.

Tot în Cuceu s-a reabilitat căminul cultural şi s-a reabilitat şi modernizat sistemul de rigole pentru captarea apei. În ambele localităţi, la fel ca la Rona, se doreşte introducerea alimentării cu gaze naturale, proiectul fiind la fel, pe masa Ministerului Dezvoltării.

Până atunci, administraţia locală a reuşit să finalizeze proiectul de reabilitare şi modernizare rigole pluviale în satele Cuceu şi Var, o investiţie realizată din bugetul local al Oraşului Jibou.

“S-au realizat lucrări care asigură scurgerea apelor, consolidarea terasamentelor şi accesul la proprietăţi în satele Var şi Cuceu. S-au realizat 4.490 mp de şanţuri betonate de diferite secţiuni şi rigola de acostament, precum şi 3.895 mp suprafeţe betonate care asigură accesul la proprietăţi”, spune primarul Dan Ghiurco.

Totodată, în cadrul proiectului au fost pietruite acostamente, apărare de mal cu gabioane, precum şi prin realizarea de ziduri de sprijin.

Nu în ultimul rând, proiectul a prevăzut şi înlocuirea podeţelor tubulare transversale pentru dirijarea apelor pluviale către emisar.

Administraţia locală nu uită nici de celelalte sate aparţinătoare, fiind realizate lucrări importante şi la Rona sau Husia.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Actualitate