Connect with us

Actualitate

Veşti bune: De azi se reia serviciul de furnizare a apei potabile!

Directorul sucursalei Sălaj a Companiei de Apă Someş SA – Marcel Zaharia – a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că vineri, în jurul orei 16.00 – 17.00, serviciul de furnizare al apei potabile va fi reluat pentru o mare parte din locuitorii Zalăului

O avarie majoră la aducţiunea Vârşolţ – Zalău a lăsat fără apă locuitorii din municipiu cât şi din localităţile învecinate cu oraşul Zalău.

Compania de Apă a estimat joi că reluarea serviciului va avea loc sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 06.00, însă în cursul zilei de vineri, cetăţenii au primit veşti mai bune.

Directorul sucursalei Sălaj a Companiei de Apă Someş SA – Marcel Zaharia – a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că vineri, în jurul orei 16.00 – 17.00, serviciul de furnizare al apei potabile va fi reluat pentru o mare parte din locuitorii Zalăului.

Potrivit acestuia, furnizarea la întreaga capacitate, pentru Zalău şi comunele Crişeni, Mirşid, Bocşa şi Hereclean este estimată pentru sâmbătă, la orele amiezei. În zonele în care reluarea furnizării apei se va realiza mai târziu, va continua aprovizionarea populaţiei prin intermediul rezervoarelor mobile cu apă menajeră.

Instituţia Prefectului Sălaj a găzduit, vineri, o conferinţă de presă privind situaţia de urgenţă apărută după întreruperea furnizării apei potabile pentru municipiul Zalău şi alte câteva localităţi din judeţ, ca urmare a unei avarii majore pe aducţiunea Vârşolţ – Zalău.

“Încă de la început vreau să subliniez faptul că înţelegem disconfortul creat pentru populaţie, mai ales într-o perioadă toridă a verii, dar că ne-am dori ca locuitorii Zalăului şi ai localitatăţilor afectate să înţeleagă că întreruperea furnizării apei a fost singura soluţie care se putea lua pentru a remedia această avarie. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, dar nu a existat altă posibilitate. Fiind vorba de o situaţie de urgenţă, imediat după semnalarea acesteia de către Compania de Apă am convocat o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) şi am convenit măsurile care se impun până la reluarea furnizării apei potabile. Vestea bună este că, în urma mobilizării angajaţilor Companiei de Apă, în cursul serii de ieri defecţiunea a fost remediată, iar reluarea furnizării apei se va produce mult mai repede decât termenul estimat iniţial”, a precizat, în deschiderea conferinţei, prefectul Dari Toma

Directorul sucursalei Sălaj a Companiei de Apă “Someş” SA a precizat, la rândul său, că avaria s-a produs pe conducta principal a aducţiunii, cu o vechime de circa 30 de ani şi un diametru de un metru. Conducta s-a fisurat la o îmbinare în zona unei suduri mai vechi, iar doi sudori ai companiei au reuşit să remedieze defecţiunea în seara zilei de joi, după ce s-a realizat golirea instalaţiei. Timpul lung alocat intervenţiei este necesar pentru golirea, iar mai apoi reumplerea magistralei cu o lungime de 18,5 kilometri, a instalaţiei de transport a apei şi a bazinelor de apă.Marcel Zaharia a atras atenţia asupra faptului că în ultimii cinci ani au existat aproape 800 de intervenţii la instalaţia de transport a apei, dar că aceasta va fi înlocuită în totalitate în cadrul ”Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apǎ şi apǎ uzatǎ din județele Cluj şi Sǎlaj, în perioada 2014-2020”, cu termen de finalizare 31 decembrie 2023.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Actualitate