Connect with us

Administraţie

Un nou spaţiu de joacă amenajat la Zalău din fonduri europene

Modernizarea spaţiului de joacă de pe strada Lacului Lacului s-a finalizat iar în cursul zilei de joi a avut loc recepţia lucrărilor. Spaţiul de joacă este unul generos şi se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 5.000 mp

În municipiul Zalău a fost amenajat un nou spațiu de joacă cu fonduri europene.Astăzi, 15 iulie 2021, a avut loc recepția lucrărilor la obiectivul de investiții “Amenajare spațiu verde pe imobile abandonate sau degradate din Municipiul Zalău – etapa I”, situat pe strada Lacului.

Pentru a transforma această zonă degradată și pentru a-i oferi utilitate, au fost executate următoarele lucrări: defrișarea vegetației degradate și salubrizarea terenului; toaletarea arborilor existenți; realizarea terasamentelor; scarificarea terenului; așternerea unui strat de pământ vegetal; nivelarea terenului; aducerea căminelor la cotă; montarea a șapte aparate de fitness pentru adolescenți și adulți; montarea a 11 echipamente de joacă pentru copii; amenajare teren de minifotbal; realizare alei principale; realizare podeț pe structură din lemn; realizare platformă subterană de colectare a deșeurilor; montare dale de cauciuc; montarea a 14 bănci cu spătar și a două bănci sinus; montarea a cinci mese cu câte două bănci; amplasarea a două cișmele de apă potabilă; amplasarea a 12 coșuri de gunoi pentru colectare selectivă; amenajare spațiu verde cu arbori și arbuști ornamentali; gazonare teren; realizare sistem de irigații; realizare împrejmuire din lemn; realizare sistem de iluminat și sistem de supraveghere video.

Valoarea lucrărilor executate este de 1.598.000,63 lei, iar proiectul este finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional – Axa 4.2 – spații verzi. În proiect sunt cuprinse 10 amplasamente, din care la patru dintre acestea au fost recepționate lucrările, iar șase sunt în execuție.

“Acest spațiu de joacă este unul generos, de aproximativ 5.000 mp., care oferă posibilitatea copiilor, tinerilor, dar și adulților de a-şi petrece timpul liber într-un mod plăcut. Proiectul este realizat din fonduri europene și pe lângă utilitatea privind petrecerea timpului liber, oferă și un ambient plăcut zonei în care a fost realizat”, a transmis Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Administraţie