Connect with us

ATLETISM

Maria Csiki, o promisiune a atletismului din Sălaj

După ce a reuşit o clasare pe podium la Campionatul Naţional U16 în sală, eleva lui Nelian Ianchiş a reuşit să obţină locul 3 şi la Naţionalele în aer liber, în proba de 800 m. Mai mult, sportiva a fost aproape de medalie şi în proba de 1.500 de metri, acolo unde a luat locul 4


Atletismul sălăjean încă respiră şi parcă speranţele iubitorilor acestui sport sunt reaprinse de rezultatele obţinute de o tânără pe nume Maria Csiki.

S-a născut în anul 2007 şi a prins drag de ateletism încă de la vârste fragede. A ajuns la CSS Zalău, acolo unde se pregăteşte sub comanda antrenorului Nelian Ianchiş, cel care la pregătit şi pe Robert Parge – deţinătorul recordului naţional la 400 m.

Sub aripa lui Nelian Ianchiş, Maria Csiki a început să crească în valoare, iar încet-încet au venit şi rezultatele în proba preferată – 800 m. Medalii la Memorialul “Dorin Melinte”, precum şi la Campionate Naţionale.

De altfel, în luna martie a acestui an, Maria Csiki obţinea un loc 3 la Campionatul Naţional U 16 (juniori III) în sală şi spera să repede performanţa şi la Campinonatul Naţional U 16 în aer liber.

Şi a reuşit. Sportiva pregătită de Nelian Ianchiş a terminat cursa de 800 m pe locul 3, cu un timp de 2.24:42, în spatele unor sportive de la CS Atletico Slănic şi CSS Mediaş.

La această probă au fost nu mai puţin de 25 de sportive, iar ţinând cont de faptul că Maria se află în primul an la această categorie de vârstă, rezultatul este cu atât mai notabil.

Atleta de la CSS Zalău a luat startul şi în proba de 1.500 de metri, acolo unde a fost foarte aproape de podium. A terminat la doar două secunde în spatele sportivei clasate pe locul 3.

“Maria a avut o comportare extraordinară. Este un rezultat foarte bun, de care sunt mândru. Putea obţine medalie şi la 1.500, dar a greşit tactica. A stat prea mult în pluton şi nu a mai putut recupera. Dar, suntem încă la juniori III şi învăţăm”, ne-a declarat Nelian Ianchiş.

Campionatul Naţional U 16 în aer liber s-a desfăşurat pe noul stadion de atletism din Craiova, iar la start s-au aflat peste 380 de participanţi, probele fiind destul de populate.

Din lotul deplasat de CSS Zalău la această competiţie au făcut parte şi Teodora Pienaru (200 m) şi Raul Taloş (800 m şi 1.500 m).

Peripeţii la întoarcere

După performanţa reuşită la Craiova, delegaţia sălăjeană a avut parte de peripeţii pe drumul de întoarcere.

Astfel, în oraşul Filiaşi, aflat la o distanţă de 35 km faţă de Craiova, microbuzul de la CSS Zalău a suferit o defecţiune la motor, sălăjenii fiind blocaţi în judeţul Dolj.

Până la urmă, s-a găsit o soluţie, iar delegaţia a revenit cu bine în Sălaj.

“În Filiaşi s-a defectat microbuzul cu care am făcut deplasarea. S-a rupt cureaua şi fulia de la motor şi am rămas acolo. În cele din urmă, am reuşit să închiriem o maşină şi am ajuns cu bine acasă”, spune antrenorul Nelian Ianchiş.

Urmează Naţionalele U 18

Pentru atleţii de la CSS Zalău urmează Campionatul Naţional U 18 în aer liber. Competiţia va avea loc vineri şi sâmbătă, la Piteşti, iar CSS Zalău va deplasa un lot format din doi sportivi, Maria Csiki şi Răzvan Sabo, aceştia fiind însoţiţi de antrenorul Nelian Ianchiş.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM